Használati útmutató

Csapathonlapunkon számos funkcióhoz készültek használati leírások, videók melyeket az alábbi linkre kattintva lehet elérni.

Cserkészév kezdési tudnivalók 

Elkezdődött a 2017/18-as cserkészév is!
Tudod milyen teendőid vannak év elején?
Nézd meg és ez alapján készülj!

Valami extra kihívást keresel?Kósza, vándor, felnőttcserkész vagy?
Valami extra kihívást keresel?
Nézd meg milyen feladatok várnak Rád!

2002 óta vagyunk fent a világhálón. Ezen időszak során több alkalommal megújítottuk honlapunkat. A 2014-ben létrehozott, mostani honlapunk második nagy fejlesztési periódusa zárul le hamarosan, melynek keretében az alábbi hasznos új funkciók lépnek életbe. A legtöbb funkcióhoz készül(t) használati leírás is, ezek elérhetők a Használati útmutató oldalon.


Belépés
A honlapra való belépést felhasználónév/jelszó emlékeztető segíti. Akinek ez sem segít a belépéshez (nem emlékszik a regisztrált emailcímére) nyugodtan írjon a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre egy levelet és rövid időn belül beállítjuk az új hozzáférését. Belépésről itt található bővebb leírás.
Bejelentkezés után lehetőséged van összekötni a Profilodat a Google és/vagy Facebook fiókoddal, így nem kell többet felhasználónévvel és jelszóval bajlódnod egy bejelentkezés során, elég csupán a "Sign in with Google" vagy "Sign in with Facebook" gombra kattintanod. Facebook/Google profil összekötésről bővebb leírás itt érhető el (Belépés szükséges a megtekintéshez).


Profil
2016. év elejétől nyilvánosak a profil oldalak, vagyis mindenki elérheti a Profilodat a Csapatunk menüpont alól. Beállíthatsz profilképet és vászonképet is a Profilod tetején, valamint rövid bemutatkozást is írhatsz magadról. Mindenki számára elérhető profilodon az általad írt cikkek és blogok gyűjteménye is. A személyes adatokat és kölcsönzéseidet csak a csapattagok láthatják belépés után. Nemsokára szintén a Profilodon fog látszani, hogy mennyi liliom(pont)-ot gyűjtöttél.
Bővebb leírás a Profilról és szerkesztéséről itt találsz (Belépés szükséges a megtekintéshez).


Cikk írás
Szintén újítás, hogy 2016. januárjától minden csapattagnak van lehetősége cikket beküldeni (beszámoló, hír, stb.). Ezzel mindenki meg tudja osztani másokkal a programszervezői információkat. A csapattagoknak a hírek nem jelennek meg azonnal csak jóváhagyás után. Vezetők és Médiások híreit egyből lehet látni. Ebben az évben minden cikk beküldéséért 2 liliom(pont) is jár! Bővebb útmutató a cikk írásról innen érhető el (Belépés szükséges a megtekintéshez).

Blog írás
Gondolataidat nemcsak cikk formájában, hanem blogot vezetve is megoszthatod másokkal! Blogot írhatsz személyes (ezt csak csapattagok láthatják), cserkész és általános (ezeket mindenki láthatja) témákban. A színvonalas, érdekes és igényes bejegyzéseket a Médiások tovább osztják a közösségi oldalakon és beteszik a hírlevélbe is akár. Lehet, hogy van benned rejtett tehetség és kreativitás? És a világ még nem tud róla? Itt az idő, hogy megmutasd! :) Blogírásért nem jár liliom(pont).
Bővebb útmutató a blog írásról innen érhető el (Belépés szükséges a megtekintéshez).


Kölcsönzés
Csapatkarácsonykor ünnepélyesen megnyitottuk a több ezer elemből álló Könyvtárunkat és a Szertárunkat. Ha bármilyen könyvre vagy eszközre van szükséged, akkor a Kölcsönzőben (belépés után) ki tudod kölcsönözni. Mindenben segítségedre lesznek a munkacsoport tagok. Bővebb útmutató a kölcsönzésről itt érhető el (Belépés szükséges a megtekintéshez).
Ha munkacsoport tag vagy, akkor a kölcsönzések kezeléséről vagy az elemek módosításáról/új elemek beviteléről itt olvashatsz (Belépés szükséges a megtekintésükhöz).


Naptár
Naptárunk 2016. év elejétől a régi Google Calendar típusú rendszerről átáll az új Eseménykezelőre. Ezt mindenki elérheti a honlap Programjaink menüpontja alól, illetve a honlap bal oldali sávjában lévő kalendárium modulra kattintva. A legnagyobb változás a régi Google Calendarhoz képest az, hogy itt az események időrendben jelennek meg, melyekre ha rákattintunk az események információi is betöltődnek. Ezáltal a vezetők által létrehozott esemény minden szükséges információja elérhető egy oldalon, melyet meg lehet osztani a közösségi oldalakra is vagy a linkje emailban elküldhető. Nem utolsósorban a jelenléteket is az adott eseménynél fogjuk vezetni, melyekért liliom(pont)ok járnak majd.
Vezetők számára használati leírás a Naptárról innnen érhető el (Belépés szükséges a megtekintéshez).

Liliom(pont) gyűjtés és beváltás
2015. októberétől kezdve minden cserkészprogramon való résztvételért 5 liliom(pont) jár, melyeket mindenki a Profil oldalán lát(hat majd). Egy cikk beküldéséért pedig 2 liliom(pont) jár, mely szintén a Profil oldalon lévő számlálón jelenik (majd) meg. A liliom(pont)-okat pedig különféle értékes ajándékokra lehet majd beváltani a Beváltás menüben. Ezen kívül a támogatási rendszerünk is átáll hamarosan liliom(pont) alapúra. Vagyis az éves jelenlétet tükröző liliom(pont)-ok mennyiségéhez lesz mérve, hogy ki kaphat támogatást pl. a nyári táborra (régen ezt a 80%-os jelenléthez kötöttük). Liliom(pont)-ok őrsgyűlésen való jelenlétért nem járnak majd, de minden más cserkészprogramért igen (melyeket az új Naptárunkban lehet látni). Hamarosan lesz bővebb leírás, melyet innen lehet majd elérni.

 


Hírlevél
7 év után megújult hírlevelünk is. Ezt mindenki megkapja aki csapattag és a régi Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. levelezőlista tagjai is. Hírlevelünk havi rendszerességgel jelenik meg 2016. januárjától kezdve (elektronikus formában emailban és elérhető a Hírlevelek oldalon is). Feliratkozás a 929szentmihaly.hu Hírek oldalán lévő Hírlevél feliratkozás menüpontban lehetséges. Leiratkozáshoz kérjük írj egy emailt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre! Régi (2016 előtti) hírleveleink a Régi hírlevelek oldalon találhatók.
Médiásoknak és Vezetőknek szóló Hírlevél szerkesztési útmutató innen érhető el (Belépés szükséges a megtekintéshez).

Bekapcsolódás a munkákba
Ha szívesen segítenél valamelyik csapat háttérfeladatban (Média, Könyvtár, Szertár, Pályázati felelős, Projektek, stb.) bátran jelezd nekünk itt: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..


Harmadik fejlesztési periódus
A 929web fejlesztési projekt második periódusának végén vagyunk és hamarosan jön az utolsó fázis. Ha Vezető/Médiás vagy, akkor kérjük ezeknek az oldalaknak a tartalmát segíts megírni (a google linkhez van hozzáférésed):
- Csapatunk 
aloldalcsalád megírása (Bemutatkozás, Vezetőség, Rajok, Őrsök, Munkacsoportok, Projektek, Táboraink, Történelmünk)
- MédiaTÁR aloldalcsalád megírása (MédiaTÁR, TudásTÁR)
- Alapítványunk aloldalcsalád megírása (Alapítványunk, Támogatás kérek!, Támogatni szeretnék!, Dokumentumok)
- Partnereink aloldalcsalád megírása (Partnereink, Támogatóink, Kapcsolataink)

Nézd meg milyen feladatok várnak még ránk és ha szívesen bekapcsolódnál bármely részbe, jelezd nekünk bátran a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen. Ha megtetszett a Webmesteri feladatkör (Belépés szükséges a megtekintéshez), szintén várjuk jelentkezésed!
 

Facebook oldalunk

Legújabb blogbejegyzések

Belépés

Keresés

Naptár
H K Sze Cs P Szo V
1
3
4
5
6
7
8
9
10
12
13
14
15
16
20
21
22
23
27
28
29
30

Hírlevél feliratkozás

Megújult hírlevelünk!
Itt tudsz feliratkozni!

5 éves terv 2017-22


Elérkezett a következő nagy 5 éves periódusunk megtervezésének ideje.
Szállj be Te is!
KATTINTS IDE!

Minden csapattagra számítunk!
Minden (értelmes) hozzászólásért 1 liliom jár!

Vélemények, kérdések

Írd meg véleményeidet, tedd fel kérdéseidet itt:
929szentmihaly.hu/velemeny

Legújabb Youtube videóink

Legyél Te is cserkész!

Instagram képeink

Instagram oldalunk

Keretmese 2017


Az alábbi cikkekben találtok minden hasznos tudnivalót az idei keretmeséinkkel kapcsolatban.
Figyeljétek rendszeresen! Folyamatosan frissítjük ezt a hírdobozt!
KM 2017 szavazás
KM 2017 szavazás eredményei
.....

929 NETikett

Új honlapunkra - ahogy minden más internetes felületünkön - a 929NETikett szabályai vonatkoznak.
Kérünk Téged, ha még nem olvastad el tedd meg, mielőtt elkezded használni az oldalt!

929NETikett elolvasása

NEA

A honlap a NEA támogatásával készült.

 

 

Készítette és fejleszti:

 

Új honlap? Segítség!

Nem kell megijedni!
Egyszerű a használata!
Hamarosan teljes tartalommal.
A
 régi honlapunk is elérhető még!

Használati útmutató