Használati útmutató

Csapathonlapunkon számos funkcióhoz készültek használati leírások, videók melyeket az alábbi linkre kattintva lehet elérni.

Cserkészév kezdési tudnivalók 

Elkezdődött a 2017/18-as cserkészév is!
Tudod milyen teendőid vannak év elején?
Nézd meg és ez alapján készülj!

Valami extra kihívást keresel?Kósza, vándor, felnőttcserkész vagy?
Valami extra kihívást keresel?
Nézd meg milyen feladatok várnak Rád!

2016. augusztus végére "megérkeztek" a csoportok is csapathonlapunkra! De mit is jelent ez? Azt, hogy innentől fogva minden csapaton belüli egységnek (őrs, raj, munkacsoport, vezetőség, stb.) van egy hivatalos kisközösségi oldala, ahol a csoport tagjai be tudnak mutatkozni, képeket-videókat-fájlokat tudnak felölteni és intézhetik a közösségük működtetéséhez szükséges tennivalóikat (teendő lista, üzenőfal, tagsági nyilvántartás). Mindez az eddigi személyes profilok csoportokba rendezésével történik.
Ebben az útmutatóban mindent megtudhatsz arról, hogyan lehet hatékonyan és igényesen működtetni őrs-raji-stb. közösségi oldaladat!
Vágjunk bele! Legyen a Te kisközösségednek a legklasszabb oldala!


Milyen csoportjaink vannak?
Csoport megnevezése Típusa Tulajdonosa
Raji csoport Zárt Rajparancsnok
Őrsi csoport Zárt Őrsvezető
Vezetőségi csoportok Zárt / Jóváhagyásos Cspk / TörzsŐV / Titkárság
Munkacsoport Jóváhagyásos Munkacsoport vezető
Projektek Nyílt Projektvezető
Egyesület Jóváhagyásos Egyesületi elnök
Próbák csoportjai Jóváhagyásos Rajparancsnok
Zárt típus*: nem lehet hozzá kapcsolódni
Jóváhagyásos: lehet hozzá kapcsolódni a tulajdonos jóváhagyásával
Nyílt: egy kattintással lehet hozzá kapcsolódni (jóváhagyás nélkül)

* A zárt típusról bővebb infókért a Mi az ami még nem működik (jól) a csoportkezelő rendszerben? című kérdéshez görgess lejjebb!


Honnan tudom, hogy milyen csoportoknak vagyok a tagja?
A Profil oldaladon lévő "Csoportjaim" fül alatt láthatod milyen csoportoknak vagy a tagja. Ez a fül publikus, tehát bárki aki az oldal látogatója láthatja, hogy milyen csapaton belüli kisközösségek tagja vagy.


Egy csoport tagjaként milyen tevékenységeket tudok végezni?
A csoport oldalak publikusak és bejelentkezés nélkül elérhetők rajtuk: a csoport vászna-logója, leírása (Rólunk aloldala), tagjai ÉS minden olyan feltöltött fájl / teendő amit a csoport tagjai publikusra állítanak (lásd lejjebb).
Egy őrsi/raji/stb. csoport tagjaként számos új funkció jelenik meg számodra a honlapra való bejelentkezés után (Bejelentkezési útmutatót itt találsz) az adott csoport oldalára kattintva. Nézzük ezeket sorjában!

Csoport vászna/logója: érdemes Rátok jellemző képeket ide feltölteni. Feltölteni csak az adott egység vezetője tud.

Rólunk aloldal: itt tudtok bemutatkozni őrsöddel/rajoddal/stb. Szerkeszteni csak az adott egység vezetője tudja.

Teendők aloldal: itt van lehetőségetek teendőiteket vezetni egy mini tasklist vezetésével. A csoporton belül bárki létrehozhat teendőket és beállíthatjátok, hogy egy adott teendő publikus (egész világ számára látható) vagy csak a regisztráltak számára látható legyen. A teendőkhöz lehet csatlakozni ezzel is látható, hogy hányan dolgoztok azon a feladaton. A teendők utólagosan is szerkeszthetők/publikussá tehetők/törölhetők az adott teendő jobb felső sarkában lévő fogaskerék ikonra kattintva.

Fájlok aloldal: fájlok feltöltésére ezen a felületen keresztül van lehetőségetek. 
A csoporton belül bárki feltölthet fájlokat és beállíthatjátok, hogy egy adott fájl publikus (egész világ számára látható) vagy csak a regisztráltak számára látható legyen, valamint írhattok hozzá rövid leírást is. A fájlok utólagosan is szerkeszthetők/publikussá tehetők/törölhetők az adott fájl jobb felső sarkában lévő fogaskerék ikonra kattintva.

Fotók aldoldal: fotók feltöltésére ezen a felületen keresztül van lehetőségetek. FONTOS: ez nem a Képtárunk, tehát ide a csoportotok bemutatásához/működtetéséhez szükséges képeket töltsétek fel (pl. egy őrsi fotó, őrsi állat fotója, stb. DE egy őrsi kirándulás képeit ne ide töltsétek hanem a Képtárunkba - lásd ezzel kapcsolatos útmutató!) A csoporton belül bárki feltölthet fotókat és beállíthatjátok, hogy egy adott fotó publikus (egész világ számára látható) vagy csak a regisztráltak számára látható legyen, valamint írhattok hozzá rövid leírást is. A fotók utólagosan is szerkeszthetők/publikussá tehetők/törölhetők az adott fotó jobb felső sarkában lévő fogaskerék ikonra kattintva.

Videók aloldal: videó linkek megosztására ezen a felületen keresztül van lehetőségetek (videót feltölteni nem csak linkelni lehet pl. Youtube-ről). A csoporton belül bárki feltölthet videókat és beállíthatjátok, hogy egy adott videó publikus (egész világ számára látható) vagy csak a regisztráltak számára látható legyen, valamint írhattok hozzá rövid leírást is. A videók utólagosan is szerkeszthetők/publikussá tehetők/törölhetők az adott fotó jobb felső sarkában lévő fogaskerék ikonra kattintva.

Üzenőfal aloldal: itt tudtok üzenni egymásnak a csoport üzenőfalán keresztül. Ezek a posztok nem publikusak (a nagyvilág számára nem láthatók) DE a honlapra regisztráltak (csoporton kívüli csapattagok) láthatják ezeket a bejegyzéseket (de hozzáírni nem tudnak).

Tagok aloldal: itt látható kik az adott csoport tagjai. Ez az egész világ számára látható.

+ Figyelmeztetések beállítása: ha szeretnél csoportod minden/valamennyi fent említett tevékenységéről emailt kapni (pl. valaki feltölt egy fájlt, hozzászól egy bejegyzéshez, stb.), beállíthatod a csoportod vásznának jobb oldalán lévő fogaskerék ikon alatt lévő a "Notifications" menüpontra kattintva.

+ Moderátori tevékenységek: ha szeretnél több jogot a csoporton belül (pl. Rólunk oldal szerkesztésére), akkor vezetődtől tudsz kapni moderátor/adminisztrátor jogokat.

+ Más Nyílt / Jóváhagyásos típusú csoportba való csatlakozás: van lehetőséged nyílt vagy jóváhagyásos csoportokhoz csatlakozni (pl. Projektek, Munkacsoportok). Ebben az esetben nincs más teendőd, mint az adott csoport oldalán rányomni a "Join" gombra és nyílt csoport esetén azonnal tag leszel, míg jóváhagyásos csoport esetén a tulajdonos/moderátor jóváhagyására kell várnod.

FONTOS KÉRÉSÜNK: a rendszer megengedi, hogy bármely csoportból (zárt, jóváhagyásos, nyílt) kilépj. Szeretnénk kérni, hogy a zárt csoportokból (őrsök/rajok/vezetőség/stb.) SOHA NE LÉPJ KI (és más zárt csoportba ne is akarj csatlakozni /pl. másik őrs/), mert az adminisztrációnkat nehezíted ezzel! A csapat nyilvántartását ezen csoportok szerint vezetjük!


Egy csoport vezetőjeként (tulajdonos/moderátor) milyen tevékenységeket tudok végezni?
A fenti, tagsági tevékenységeken kívül vezetőként (tulajdonosként/moderátorként) az alábbi lehetőségek nyílnak meg előtted:

Csoport vászon/logó szerkesztése: a vászon jobb oldalán lévő fogaskerék ikon alatti "Szerkesztés" menüpontra kattintva

Rólunk aloldal szerkesztése: a vászon jobb oldalán lévő fogaskerék ikon alatti "Rólunk" menüpontra kattintva

Minden csoport oldalon megjelenő tartalom moderálása: az adott elem jobb felső sarkán lévő fogaskerék ikonra kattintva

Tagoknak moderátori jogokat tudsz adni: az adott személy jobb felső sarkán lévő fogaskerék ikonra kattintva

Tagokat ki tudsz tiltani (zárt csoportoknál kérjük SOSE léptess ki senkit az őrsödből/rajodból): 
az adott személy jobb felső sarkán lévő fogaskerék ikonra kattintva

Nyílt/jóváhagyásos csoportnál jóvá tudod hagyni / vissza tudod utasítani az új jelentkezőket: az adott személynél lévő "Approve/Reject" gombokra kattintva

A csoport minden tagjának egyszerre email üzenetet tudsz küldeni:
a vászon jobb szélén lévő fogaskerék ikon alatt lévő Üzenetek menüpontra kattintva


FONTOS KÉRÉSÜNK: a rendszer megengedi, hogy bármely tulajdonos/vezető új csoportot hozzon létre vagy meglévőt töröljön (MÁSÉT IS). Kérjük SOHA NE TÖRÖLJ és SOHA NE HOZZ LÉTRE új csoportokat, mert ezzel mások munkáját teheted tönkre és az adminisztrációt nehezíted. A csapat nyilvántartását ezen csoportok szerint vezetjük!


Mi az ami még nem működik (jól) a csoportkezelő rendszerben?
  • Jelenleg a csoportkezelő rendszer NEM TUDJA használni a hosszú "ő" és hosszú "ű" betőket. Ezek helyett a rövid betűket használjátok egyelőre!
  • Minden Vezetőség-i tag MODERÁTOR joggal rendelkezik, azaz más csoportokban is van hozzáférési/szerkesztési/törlési joga. Kérjük a vezetőket NE ÉLJENEK (vissza) ezekkel a jogokkal!
  • Jelenleg zárt csoport technikailag nincs csak jóváhagyásos és nyílt. A fenti leírásban "zárt"-nak írt csoportoknál (őrsök, rajok, stb.) kérjük a vezetőket, hogy "zárt"-ként kezeljék őket (más tagok jelentkezését ne fogadják el /pl. egy őrsbe/ és ne töröljenek tagokat), mert az adminisztrációt ezen csoport rendszer szerint végezzük!
  • Bizonyos csoportokban a Moderátori szinten van bármely más csoporton kívüli tag meghívására is lehetőség. Kérjük a zárt csoportoknál ne használjátok ezt a funkciót!

Programozó vagy és szívesen segítenél nekünk? Jelentkezz bátran a Parancsnokságnál!

Facebook oldalunk

Legújabb blogbejegyzések

Belépés

Keresés

Naptár
H K Sze Cs P Szo V
1
3
4
5
6
7
8
9
10
12
13
14
15
16
20
21
22
23
27
28
29
30

Hírlevél feliratkozás

Megújult hírlevelünk!
Itt tudsz feliratkozni!

5 éves terv 2017-22


Elérkezett a következő nagy 5 éves periódusunk megtervezésének ideje.
Szállj be Te is!
KATTINTS IDE!

Minden csapattagra számítunk!
Minden (értelmes) hozzászólásért 1 liliom jár!

Vélemények, kérdések

Írd meg véleményeidet, tedd fel kérdéseidet itt:
929szentmihaly.hu/velemeny

Legújabb Youtube videóink

Legyél Te is cserkész!

Instagram képeink

Instagram oldalunk

Keretmese 2017


Az alábbi cikkekben találtok minden hasznos tudnivalót az idei keretmeséinkkel kapcsolatban.
Figyeljétek rendszeresen! Folyamatosan frissítjük ezt a hírdobozt!
KM 2017 szavazás
KM 2017 szavazás eredményei
.....

929 NETikett

Új honlapunkra - ahogy minden más internetes felületünkön - a 929NETikett szabályai vonatkoznak.
Kérünk Téged, ha még nem olvastad el tedd meg, mielőtt elkezded használni az oldalt!

929NETikett elolvasása

NEA

A honlap a NEA támogatásával készült.

 

 

Készítette és fejleszti:

 

Új honlap? Segítség!

Nem kell megijedni!
Egyszerű a használata!
Hamarosan teljes tartalommal.
A
 régi honlapunk is elérhető még!

Használati útmutató