Legfrissebb híreink

Tagdíj 2024 és kedvezmények, szolgáltatások

Kedves Szülők és Cserkészek! Cserkészcsapatunk (és a csapat feletti szervezetek: kerület, szövetség, világszervezet) az éves tagdíjakból fedezi működésének kiadásait. A tagdíjat befizetőknek pedig számos kedvezmény és szolgáltatás jár. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk minden fontos információt a tagdíjfizetéssel és a vele járó szolgáltatásokkal, kedvezményekkel kapcsolatban.

2023/24-es cserkészév kezdési információk

Kedves Cserkészek és Szülők! Bár még javában tart a nyári szünet a 2023/24-es cserkészév indulásának legfontosabb tudnivalóit röviden összefoglalom ebben a cikkben. Kérlek, az itt leírt információkra és határidőkre ügyeljetek!

Legyél csapatunk történetének narrátora!

Készülő virtuális emlékpontjainkhoz narrátorokat keresünk. Csapatunk története szólaljon meg a Te hangodon!

Új levelezési címünk

Cserkészcsapatunkat működtető egyesületünknek változott a levelezési címe.

NEA 2021 dokumentáció

2021. januárjában a NEA (Nemzeti Együttműködési Alap) felé beadott működési pályázaton, 2 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyertünk előfinanszírozott formában a Tűzliliom Egyesülettel, melynek felhasználását foglalja össze röviden ez a cikk.

Közösségeink bejegyzései

? Hamarosan újranyitjuk a LiliomSHOP-ot, addig is néhány érdekességet megosztunk Veletek.
liliomshop_erdekesseg.jpg
A cserkész téli portya február 15-16-án volt megtartva, egy derűs, napsugaras hétvégén.
 A keretmese alapjául a Karib-tenger kalózai c. film szolgált. A csapat tagjai megismerhették Jack Sparrow kapitány történetét. Segíthettek kiszabadítani Elizabeth Swann-t, figyelemmel kísérhették Norrington és Jack viaskodását, és persze megkereshették a kincset is, ha elég leleményesek voltak és ha nem tértek le a helyes útról.
 Ezen a hétvégén tényleg volt minden; a játékok színes repertoárjában ugyanúgy megtalálható volt a nyakkendőharc mitikus lényekkel, az intelligens puff, a kincskeresés, bolyongás a faluban és pónizás.
A reggeli tornák kellemesen felpezsdítették a szentmihályiak vérkeringését, valamint kellően előkészítették a korgó gyomrokat a reggeli befogadására.
 Szombat éjszaka pedig, a hangulatos tábortűz után minden cserkészt elszólított egy titkos megbízatás, mely sikerességének tétje Swann kisasszony szabadsága volt. Másnap pedig a fáradt kalandorokat hagyták egy órával tovább aludni - ezúton is külön köszönet érte.
 Vasárnap pedig, mindenki nagy bánatára pakolnunk kellett, hiszen az új cél már nem a Fekete Gyöngy volt, hanem az Örs Vezér tere. A helyszínt makulátlanul tisztán hagytuk magunk mögött, és nem csak azért, mert ez a jó cserkész kötelezettsége, hanem magunk miatt is, hogy az utánunk jövők ne úgy lépjenek be a szobákba, hogy szidják az előttük megszállókat a trehányságukért.
 Nem is lehetett ránk panasz tisztaság terén.
 Összességében én úgy vélem, ez a téliportya minden szempontból kielégítő volt. Kár, hogy mire kezdtünk belerázódni az együtt töltött idő ritmusába, addigra az egész program véget ért, és kisebb-nagyobb hátizsákjával mindenki szétszéledt az Örsön.
 {imageshow sl=10 sc=4 /}