A honlap egyik fő célja az információközlésen, bemutatáson túl az adatnyilvántartás és a csapat működéséhez kötődő funkciók ellátása. Ennek alapja egy olyan profilrendszer, amelyben minden regisztrált tag a saját profilján keresztül tudja szerkeszteni az adatait és különféle funkciókat ér el.

Hogy néz ki egy profil oldal?
A profil oldal egy "oldal az oldalban" struktúrát követve jelenik meg. A legfelső sorban található a szerkesztősáv, alatta egy tetszőleges vászonképet és profilképet tartalmazó rész. Közvetlenül a képsáv alatt pedig egy menüsor látható, melynek tartalma a jogosultságtól függően nyílik meg az oldal lejjebb lévő részében.


Hol érem el a saját profilomat?
Miután beléptél a felhasználóneveddel és jelszavaddal, baloldalt megjelenik a Felhasználói menü. Itt kattints a "Profilom" gombra.

A saját profilomat bárki láthatja?
Igen, 2016. év elejétől nyilvánosak a profil oldalak melyeken a profilképek, vászonképek, Rólam, Blog, Cikkeim oldalak bárki számára elérhetők.
A csapattagok profiljai a Csapatunk menüpontra kattintva érhetők el listaszerűen, keresőfunkcióval.
A profil privát adatokat tartalmazó oldalai csak belépéssel (és megfelelő jogosultságokkal) érhetők el (Adataim, Kölcsönzések oldalak, stb.).
Javasoljuk, hogy a publikus oldalakat igényesen töltsd fel rólad szóló leírással és képekkel!

Hogyan tudom szerkeszteni a saját profilomat?
A saját profilodra kattintva a fényképed feletti menüsorban az "Edit" menüpont alatt legördülő "Update your profile" gombra kattintva tudod a profilodat módosítani. Vannak olyan adatok (ECSK kód, Tagság formája, stb.) melyet nem tudsz megváltoztatni (ezeket csak a vezetők tudják).

Miért fontos a saját profilom?
Egyik legfontosabb funkciója az adattárolás. Melyben minden eddigi és szükséges adatodat tudod tárolni és módosítani. A személyes adatok természetesen csak Számodra és a Vezetőség számára érhetők el.
További funkciói (a teljesség igénye nélkül): önéletrajz, cikk porfólió, blog, képgaléria, közösségi funkciók, stb.

Hol tárolja a csapat az adataimat?
Jelenleg a csak vezetők által elérhető Csapat adatbankban és a Magyar Cserkészszövetség hivatalos adatbázisában az ECSET-ben (Elektronikus Cserkész Tagnyilvántartó Rendszer). Az új honlapunk elindulásával a Csapat adatbank a későbbiekben meg fog szűnni és idővel csak itt a profilod alatt ÉS az ECSET-ben lesznek elérhetők az adataid.

Én is beléphetek az ECSET-be?
Igen, amikor beléptél a csapatba (régebbi tagoknak pedig 2012. óta) kaptál egyet ECSK kódot. Ez szerepel (majd) a tagkártyádon is de elérhető a Profil oldaladon is belépés után. Az ECSET-be
 való belépéshez erre az ECSK kódra vagy az emailcímedre lesz szükség.
Sőt kérni is fogjuk hogy lépj be az ECSET-be és tartsd karban az adataidat!
Hamarosan írunk segédletet az ECSET használatával kapcsolatban is.

Hol láthatom a többi csapattagot?

A csapattagok profiljai a Csapatunk menüpontra kattintva érhetők el listaszerűen, keresőfunkcióval.