Legfrissebb híreink

Tagdíj 2024 és kedvezmények, szolgáltatások

Kedves Szülők és Cserkészek! Cserkészcsapatunk (és a csapat feletti szervezetek: kerület, szövetség, világszervezet) az éves tagdíjakból fedezi működésének kiadásait. A tagdíjat befizetőknek pedig számos kedvezmény és szolgáltatás jár. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk minden fontos információt a tagdíjfizetéssel és a vele járó szolgáltatásokkal, kedvezményekkel kapcsolatban.

2023/24-es cserkészév kezdési információk

Kedves Cserkészek és Szülők! Bár még javában tart a nyári szünet a 2023/24-es cserkészév indulásának legfontosabb tudnivalóit röviden összefoglalom ebben a cikkben. Kérlek, az itt leírt információkra és határidőkre ügyeljetek!

Legyél csapatunk történetének narrátora!

Készülő virtuális emlékpontjainkhoz narrátorokat keresünk. Csapatunk története szólaljon meg a Te hangodon!

Új levelezési címünk

Cserkészcsapatunkat működtető egyesületünknek változott a levelezési címe.

NEA 2021 dokumentáció

2021. januárjában a NEA (Nemzeti Együttműködési Alap) felé beadott működési pályázaton, 2 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyertünk előfinanszírozott formában a Tűzliliom Egyesülettel, melynek felhasználását foglalja össze röviden ez a cikk.

Közösségeink bejegyzései

? Hamarosan újranyitjuk a LiliomSHOP-ot, addig is néhány érdekességet megosztunk Veletek.
liliomshop_erdekesseg.jpg
A Rover Fogadalomtétel
Eljött a várva várt napszámunkra, amelyre annyit vártunk, és amiért annyit dolgoztunk. Délután négykor volta a találka a megunhatatlan Templom téren. Szerencsére negyedórával a megbeszélt találka után sikerült elindulnunk a szláv eredetű Visegrád nevű településre, amely egyébként királyi városunk is volt.   Az utat a festő szépségű Visegrád Szentendre erdei feltáró úton tettük meg. Végül is csak 5 percet késtünk a megbeszélt 17 órához képest, ami Cserkészként nem kis teljesítményt jelent! Gondolok én itt sok más programra. A továbbiakban beültünk egy sirály-király étterembe, aminek igazi neve szimplán csak Sirály. Itt még megjegyezném a pincér nem volt toppon, mert Boxernek és Matyinak Melange helyett nem is narancsot, ahogy először értette ezt a külföldies kifejezést, hanem baracklevet szolgált ki. Az asztalon várt minket egy boríték csupa meglepetéssel. Boxer fölolvasta a levelet, mely így szólt: Kedves Rover jelölte a parton találtok, 3 csónakot mellyel át kell eveznetek Verőcére úgy, hogy közben elhullott őz és tehén tetemek között kell szlalomoznunk. Na, jó ezt csak mi vizionáltuk az igazság ennél sokkal kivitelezhetőbb volt de hát 4 év kószaság után már az emberben hamar megfogalmazódik egy ilyen opció/próbatétel. A nagy feladat csak annyi volt, hogy kövessünk egy betonfalat és utána jön el a vándor fogadalomtétel ösvénye amit nem célom spoilerezni a jövő vándorjai előtt. Az ösvény egyéként telihold fénye mellet zajlott így a hangulat garantált volt. Ezúton Rezsónak köszönnénk a remek időpont választást! Az ösvény végén Tegger várt minket. Aki mondta, hogy egyébként tényleg csónakkal kellet volna átmenni egy sziget csücskére. A fogadalom tétel során áhítattal elmondtuk a fogadalmi szöveget és megkaptuk a nyakkendőket, ki csak szürkét ki arany szegélyest. A végén elénekeltük a csapatunk indulóját átszellemülve. A legvégül pezsgő illetve agapé várta az átfagyott friss Rovereket. Maga a fogadalom egyéként a egy mólón zajlott ami valamikor 1988-89 közötti Bős(Gabčíkovo) Nagymarosi vízlépcső építése miatt kerülhetett oda. a szembelévő félsziget is ennek a ténykedésnek volt köszönhető amely egyéként tudomásom szerint a Hágai bíróság leghosszabb pereskedéseinek egyike Szlovákia és Magyarország között. Az agapé után várt még ránk egy vándor külön próba mely septibe került bele a próbalapba mellékletként. Tegger kocsijának kimentése volt az a Pripyat mocsarakat meghazudtoló sártengerből. Szerencsére ezt a próbát is kiállta a friss ropogós vándor banda. Igaz utólag azért egy két sár foltot felfedeztünk a ruházatunkon a kocsi meg úgy nézett ki mintha a Párizs-Dakar versenyen ment volna végig. Itt igazából véget ért a program és mindannyian utunkat vettük Pest felé. Beszálltunk a kocsiba és szép lassan mindenki elkezdte átfagyott végtagjait érezni.