Legfrissebb híreink

Tagdíj 2024 és kedvezmények, szolgáltatások

Kedves Szülők és Cserkészek! Cserkészcsapatunk (és a csapat feletti szervezetek: kerület, szövetség, világszervezet) az éves tagdíjakból fedezi működésének kiadásait. A tagdíjat befizetőknek pedig számos kedvezmény és szolgáltatás jár. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk minden fontos információt a tagdíjfizetéssel és a vele járó szolgáltatásokkal, kedvezményekkel kapcsolatban.

2023/24-es cserkészév kezdési információk

Kedves Cserkészek és Szülők! Bár még javában tart a nyári szünet a 2023/24-es cserkészév indulásának legfontosabb tudnivalóit röviden összefoglalom ebben a cikkben. Kérlek, az itt leírt információkra és határidőkre ügyeljetek!

Legyél csapatunk történetének narrátora!

Készülő virtuális emlékpontjainkhoz narrátorokat keresünk. Csapatunk története szólaljon meg a Te hangodon!

Új levelezési címünk

Cserkészcsapatunkat működtető egyesületünknek változott a levelezési címe.

NEA 2021 dokumentáció

2021. januárjában a NEA (Nemzeti Együttműködési Alap) felé beadott működési pályázaton, 2 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyertünk előfinanszírozott formában a Tűzliliom Egyesülettel, melynek felhasználását foglalja össze röviden ez a cikk.

Közösségeink bejegyzései

? Hamarosan újranyitjuk a LiliomSHOP-ot, addig is néhány érdekességet megosztunk Veletek.
liliomshop_erdekesseg.jpg
A cserkész szereti a természetet, jó az állatokhoz és kíméli a növényeket.
Április 22-én a Föld napján is!
Tarts velünk!


A XVI. kerületi Önkormányzat, a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet és a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat szemétszedést szervez a Föld napja alkalmából
2017. április 22-én szombaton 9:00-tól.

Mi cserkészek a Budapesti út - Ostoros utca sarkánál lévő szemétszedéshez fogunk csatlakozni (TÉRKÉP ITT).
9:00-ra gyertek, egyenruhában!

Plakát letöltése innen


5 liliom természetesen jár minden résztvevőnek.

Melyik próbapontot teljesítheted ha jösz?

Farkaskölyköknek: 3.2.1.5 A szelektív hulladékgyűjtés gyakorlata. Újra felhasználható és nem hasznosítható anyagok megkülönböztetése.

Kiscserkész piros pajzs próbázóknak: 3.1.1.6 6. Növényismeret Avarszint, cserjeszint, lombkorona szint. Egynyári és évelő növények közötti különbség. A fa felépítése.

Kiscserkész fehér pajzs próbázóknak: 3.2.2.1. Eszközhasználat Alapvető háztáji eszközök használata: gereblye, lombseprű, hólapát, seprű, kislapát.

Kiscserkész zöld pajzs próbázóknak: 3.2.2.1 1. Eszközhasználat Háztáji eszközök használata: metszőolló, ásó, lapát, kapa.

Újonpróbásoknak: 3.1.2.3 Mondd el, hogy hol vannak lakóhelyed környékén a következő intézmények: bolt, posta, gyógyszertár, templom, könyvtár, sorolj fel továbbá 3 magyar kulturális emlékhelyet! (múzeum, gyűjtemény, épület, emlékmű stb.) Mutasd meg őket a térképen!

I. próbásoknak: 2.2.3.1 Vegyél részt legalább egy, a lakóhelyed vagy egyházközséged érdekében végzett munkán!

II. próbásoknak: 3.2.1.7 Vegyetek részt egy környezetvédelmi akcióban őrsileg

III. próbásoknak: 3.1.1.4 Ismerd a főbb hazai erdőalkotó fákat, hasznos (ehető termésű) cserjéket, ismert és fokozottan védett ill. mérgező lágyszárúakat.