Legfrissebb híreink

Tagdíj 2024 és kedvezmények, szolgáltatások

Kedves Szülők és Cserkészek! Cserkészcsapatunk (és a csapat feletti szervezetek: kerület, szövetség, világszervezet) az éves tagdíjakból fedezi működésének kiadásait. A tagdíjat befizetőknek pedig számos kedvezmény és szolgáltatás jár. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk minden fontos információt a tagdíjfizetéssel és a vele járó szolgáltatásokkal, kedvezményekkel kapcsolatban.

2023/24-es cserkészév kezdési információk

Kedves Cserkészek és Szülők! Bár még javában tart a nyári szünet a 2023/24-es cserkészév indulásának legfontosabb tudnivalóit röviden összefoglalom ebben a cikkben. Kérlek, az itt leírt információkra és határidőkre ügyeljetek!

Legyél csapatunk történetének narrátora!

Készülő virtuális emlékpontjainkhoz narrátorokat keresünk. Csapatunk története szólaljon meg a Te hangodon!

Új levelezési címünk

Cserkészcsapatunkat működtető egyesületünknek változott a levelezési címe.

NEA 2021 dokumentáció

2021. januárjában a NEA (Nemzeti Együttműködési Alap) felé beadott működési pályázaton, 2 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyertünk előfinanszírozott formában a Tűzliliom Egyesülettel, melynek felhasználását foglalja össze röviden ez a cikk.

Közösségeink bejegyzései

? Hamarosan újranyitjuk a LiliomSHOP-ot, addig is néhány érdekességet megosztunk Veletek.
liliomshop_erdekesseg.jpg
Kiscserkész programok 2018A második félév elején minden őrsnek vannak már próbalapjai (minden gyermek és szülő MEGKAPJA, használjátok hozzá közösen a próbázást segítő PróbaTÁR oldalakat),  őrsi honlapja (használati útmutató), őrsi ládája (a Nériben a cserkész szekrényben kell tárolni), Velemjárói (javasoljuk a kapcsos A5 mappa beszerzését), őrsi naplója (farkaskölyköknek még nem kell). A két KCS raj közös téli portyája március 3-4-én lesz (főszervezők: Domi, Hanna, Hajna) - ahova a farkaskölykök NEM jönnek velünk. 
Március 15-én minden farkaskölyköt és kiscserkészt várunk a Pálfi téri ünnepségre (a március 9-ei őrsgyűlések témája kapcsolódik nemzeti ünnepünkhöz). Március 16-a munkaszüneti nap, így elmaradnak az őrsgyűlések. Március 30-a Nagypéntek, munkaszüneti nap, így ekkor sem lesznek őrsgyűlések (a tavaszi szünetre és a Húsvétra a március 23-ai őrsgyűlésen készülünk fel). Március 31-e Nagyszombat, Szentsír őrzés a Szent Mihály templomban melyre minden kiscserkészt várunk mert minden őrsnek kézműves próbapontja is van (KCSP 3.2.2.4) - a Szentsír őrzés csapatprogram, felelőseik: Noémi, Zsófi. Április 6-án minden őrs tavaszi kerti munkát fog végezni a 3.2.1.4 és azzal kapcsolatos próbapontoknak megfelelően. Az április 27-ei őrsgyűlés keretében környékismeret és KRESZ lesz a téma, melynek során 1 órás sétát teszünk rajilag közösen a XVI. kerületben. Május 12-én egésznapos rajprogram + farkaskölyök beavatás lesz kismesterségek, érzékenyítés és tájékozódás próbapont témakörökben. Május 25-én Nérinap, tanítási szünet lesz ezért elmaradnak az őrsgyűlések. Június 1-én számítógépes ismeretek lesznek az őrsgyűlések keretében. Június 3 - Úrnapja, minden csapattagnak szóló program (felelősök: Matyi, Kinga). Június 15-e az utolsó tanítási nap, melyen már nincs próbapont - az iskola még nyitva lesz, őrsgyűlést lehet tartani ismétlő, ígérettételre készülő jelleggel. Június 17-e Ígérettétel és csapat évzáró (felelőseik: Reinisch Miki, Sipos Peti). Kiscserkész tanyázás július 16-20, farkaskölyök tanyázás július 18-20.
Vezetőségi napok és hétvégék: február 24., március 24-25. (táborhelyfelderítés), április 28., május 27., június 23-24.
ŐVK képzési alkalmak: március 2-4., április 6-8., május 4-6., július 24-aug.2.
 
kiscserkész programok 2