Kiscserkész kismesterséges és érzékenyítő program, valamint II. Farkaskölyök beavatás


Május 12-én, a plébánián tartottuk kismesterséges és érzékenyítő programunkat kiscserkészek és farkaskölykök számára.
Egy kismesterség kipróbálásával kezdtük a délutánt, amelyben partnerünk volt Fazekas Erika keramikus. Erika korábban tagja volt cserkészcsapatunknak is, jelenleg az Erikakeram Fazekasműhelyt vezeti.
Két munkatársa is segítette a munkánkat: Kőszegi Anikó és Láposi Diána.


A gyerekek úgynevezett ivócsanakokat készítettek.
Az ivócsanak ősi magyar honfoglalás kori agyagedény, amelyet ivóalkalmatosságra készítettek.
Miközben formázták e különleges edényt, Téglás Gergely csst. csapatparancsnok a rovásírsról beszélt a gyerekeknek. A bátrabbak az edény oldalára rovásírással is ráírták a nevüket.




Az elkészült ivócsanakokat megszáradás és kiégetés után majd eljuttatjuk a gazdáiknak.

Közben a plébániakertben ügyességi játékokkal, daljátékokkal, népdalok tanulásával is töltöttük az időt.




A program másik felében érzékenyítő feladatot kaptak a kiscserkészek és farkaskölykök. Bekötött szemmel megtapasztalhatták, milyen a látás nélküli élet.
Vezetőink végigkísérték őket egy pályán, amelyben fejleszthették saját koncentrációs képességüket,  fegyelmezett figyelést a külső ingerekre, a saját magukra való jobb odafigyelést, egyensúlyt.
A pálya végén lelki élményben részesültek, kifejezték hálájukat a Teremtőnek.





***
A program harmadik része a farkaskölyök-jelölteknek szólt, akik az idei cserkészév őszén kezdték el a felkészülést Kovács Viktória kcsőv. és Mudrák Gergő mb. ővj. vezetésével a kiscserkész raj koordinálása alatt – a farkaskölyköknek szóló MCsSz korosztályi szabályok alapján.

Mauglik (azaz a farkaskölyök-jelöltek) a plébániától autóval utaztak tovább a titkos próbázó- és beavatószertartás helyszínére.

Bátran és tettrekészen kiállták a próbákat többek között Bagiránál, Ramánál, Messzuánál, Ráksánál, Balunál. Végül Akelánál – a falkavezér előtt is bizonyítottak.

Szeretettel köszöntjük az új farkaskölyköket: 
A Delfin őrsből: Kiss Luca, Orlay Luca Zenge, Sipos Levente és Szabó Szilárd, illetve a Róka őrsből: Kenéz Enéh, Sziráczki Zora, Varga Miklós, Vogel Vilmos és Vogel Zsigmond részesült farkaskölyök-beavatásban.




A titkos keretek között megvalósított Beavatás próbáját bátran és felkészülten kiállták,  amelynek végén megkapták oklevelüket és a jogosultságát a Farkaskölyök-jelvény viselésére.

Kívánunk nekik élményekkel teli, kalandos, kitartó utat a megkezdett cserkészösvényen!

A program megvalósításáért köszönetet mondunk az alábbi vezetőknek: Boros Luca, Büki Kálmán, Kenéz Lilla, Kovács Viktória, Pákozdi Gergely, Téglás Gergely és Vajda Kincső.

Az eseményen készült felvételek a képtárunkban e linken érthetők el. 

Molnár Csenge-Hajna csst.
rajparancsnok