Kerületi cserkésznap
Az I. és X. kerület cserkésznapja került megrendezésre május 4-én.  A csapatból a Jegesmedve őrs jelentős része, illetve Barna, őrstársam a Leopárd őrsből ment erre a fantasztikusnak ígérkező programra. Hogy hogy éreztük magunkat? Hát szerintem nem is lehet tökéletesen leírni, bár azért megpróbálom. Mindenesetre néhány kép a segítségemre volt.
A találkozó az Örs vezér terén volt szombat reggel. Sajnos már akkor elkezdett csepegni az eső, amit kisebb-nagyobb enyhülésekkel, de egyszer sem hagyott abba a nap folyamán. Mondanom sem kell, hogy ez nem állította meg a Jegesmedve őrs tagjait, és kitartó lelkesedéssel ugrottunk neki a napnak. Korán kellett indulnunk, hiszen a cserkésznap Nagykovácsiban volt, így átutaztuk a várost. De egy cseppet sem mondhatom, hogy nem érte meg. Izgatottak voltunk mindannyian, hiszen (bár volt egy programtervezet) pontosan nem tudtuk milyen kalandok várnak ránk.
Megérkezésünk után beregisztráltunk, megkaptuk a cserkészingünkre járó felvarrónkat, majd elindultunk felfedezni a park hatalmas területét. Vad találgatásba kezdtünk a programok terén, látva a kihelyezett eszközöket, és többé-kevésbé el is találtuk. Természetesen, ahogy a cserkészprogramok szoktak, ez a program is zászlószertartással kezdődött. Ezután bele is csaptunk az izgalmas játékokba. Számunkra kiscserkészként a délelőtti blokk egy forgó volt, telis-tele feladatokkal, játékokkal, mesékkel, ajándékkal. Volt köztük vaklabirintus, mese megformálása gyurmából, ügyességi és gyorsasági játékok és még sok minden. Nagyon élveztük a közös időtöltést, ismerkedtünk, és rengeteget nevettünk. Ezeken a képeken is jól látszik. :)
 

 
A forgó után ebéd következett, amit nem is sajnáltunk, mert már kopogott a szemünk. Gyorsan megettük a finom paprikás krumplit, néhányunk kétszer is kért. Ez után felmerült az ötlet, hogy milyen jó lenne egyet paintball-ozni. Így hát elmentünk, megkérdeztük és szerencsénk volt, mert a fiúk pont benne voltak a korhatárban. Nem haboztunk, megkértünk egy nemrég megismert őrsöt, hogy játsszanak velünk, és már kezdtük is. Nagyon lelkesen mentünk be a játéktérhez, be az erdőbe, ahol aztán őrült futkározás és lövöldözés kezdődött. A menet végeztével egymás szavába vágva meséltük/kiabáltuk, hogy ki milyen lehetetlen helyzetből került ki, ki hogyan adott „headshot”-ot a másiknak. Persze mindez megismétlődött párszor, hisz egy játék, nem játék. Öröm volt látni, amekkora boldogsággal töltött el mindenkit a kaland izgalma.



 
Természetesen a többi korosztály sem unatkozott, volt íjászat, focibajnokság, kézműveskedés, méta, táncház, jóga és még néhány dolog.
A napot egy nagy közös játékkal zártuk, amely a teljes park területén folyt, így nagyon sok futkározással és bujkálással kellett taktikázni. Végsősoron egy záró zászlószertartással köszöntünk el egymástól, és indultunk haza.
Úgy gondolom, fantasztikus élmény volt ez mindannyiunk számára, amely csak egy féle módon lehetett volna még szuperebb: ha többen lettünk volna. Így már most hívok mindenkit a jövő évi cserkésznapra, ahol együtt élhetjük át a játékokat, nevetéseket, kalandokat. Garantálom, hogy legalább olyan jól fogjátok érezni magatokat, mint mi, a Jegesmedvék!