Krisztus Urunk feltámadott!

Nagypénteken 3 napra sötétségbe borult az ég és a föld. Az Úr meghalt, eltemették. Aki barátja vagy tanítványa volt mind gyászolta a maga rejtekébe bezárkózva, ahogy a kiválasztott 11 tette. Három nap félelem, bezárkózás, gyász. A harmadik napon viszont az asszonyok nem találták a testet, mert ahogy az angyal mondta, feltámadt az örökké valóságra. A sötétség elmúlt, helyette bátorság, erő és hit töltötte meg a szíveket.
Most így vagyunk mi is. Több mint egy éve borult homályba a világ, de nem csüggedtünk. Mi Magyarok kreatívak vagyunk, sosem hagytuk, hogy az élet korlátok közé zárjon minket. Ha becsukják az ajtót, akkor bemászunk az ablakon. Ha nem találkozhatunk, akkor online felhívjuk egymást, legyen akár virtuális őrsgyűlés vagy VK találkozó. Karanténba van egy családtagunk, de a Húsvéti pálinkázás nem maradhat el. Archimédeszt megszégyenítő darukkal eresztjük le az emeletről a pálinkás poharat egy székkel, mert a hagyomány, a szokás és a család az fontos az életünkben.
Keressük a mindennapjainkban a lehetőséget, mert ahogy Nagypénteken jött a sötétség, úgy Húsvétkor jött újra a fény, ami tisztábban világított, mint a nagy homály előtt. Imádkozzunk cserkésztestvéreinkért szeretteinkért és felebarátainkért, hogy a Húsvét világosságát minél hamarabb személyesen is eltudjuk vinni egymásnak.

Régi magyar szokás szerint a lányokat asszonyokat most sem hagyhatjuk hervadni:

Húsvét hétfő jeles napunk,
Tiszta vízzel locsolgatunk,
Húztam kútból friss vizet,
Megöntözni tégedet,
Szabad-e locsolni?

Valóban feltámadt!

Nagy-Benczey Viktor
csapatparancsnok