Kedves Cserkészek, Szülők, Ismerősök és Támogatók!

Vezetőimmel sok éve várjuk ezt a pillanatot: belépni a virtuális világba.
Mindenki jelen van valamelyik közösségi hálózat tagjaként, azonban úgy mint szentmihályi cserkész erre még nem volt lehetőség. Lehetne azt is mondani, hogy ez is egy közösségi hálózat a sok közül és ismét eggyel több felhasználó-jelszó párost kell megjegyezzünk. Sőt kívülálló látógató számára jelenleg még a régi honlapnál is kevesebb információ szerepel az új portálunkon.

Miért is jó akkor ez? Mire szeretnénk használni?

A fiatalok nevelésével foglalkozó mozgalom vezetőiként látjuk és tapasztaljuk, hogy valamennyi kommunikáció és kapcsolattartás manapság már elengedhetetlen az internet és a közösségi oldalak használata nélkül. Ettől nem elzárkózni szeretnénk, hanem egy biztos  cserkész kiindulópontot és cserkész kommunikációs csatornát nyitni valamennyi csapattagunk és szülei, ismerősei és a nagyvilág felé. Valljuk, hogy a virtuális világban is feladatunk fogadalmunk szerint élni, itt is érvényes a 10 cserkésztörvény. A Jó Munkát végezni nemcsak a személyes találkozásainkban, hanem a virtuális szervezéseink és tevékenykedésünk során is kötelességünk. A legfejlettebb webes technológiákat hívtuk segítségül, hogy mindezen célokat megvalósíthassátok.


Mit kell most tennetek?
Mindenképpen látogassatok el az új honlapra (a cím változatlan: 929szentmihaly.hu) és lépjetek be a kapott felhasználónévvel és jelszóval!
Fontos, hogy csak azok léphetnek be és rendelkeznek legalább a csapattag szintű felhasználói jogokkal, akik hivatalosan is tagjai a csapatnak (ha újoncok, akkor leadták már a hivatalos jelentkezési lapot)!
Ha beléptetek, akkor készítsétek el a saját "Profil"-otokat, melynek során egy rövid cserkészönéletrajzot és bemutatkozást írjatok magatokról! Ezt ösztönözzük azzal, hogy meghirdettük a "Profilversenyt"! Ennek részleteiről itt tájékozódhattok.
A továbbiakban pedig - főleg a nagyobb cserkészektől - várjuk a segítségeteket, hogy a honlapot feltölthessük tartalommal! Hiszen ez még koránt sincs kész. Nézd meg itt, hogy miben tudsz segíteni!
Folyamatosan fejlesztjük a rendszert így további újabb opciók is aktiválva lesznek majd.
Természetesen szülők és ismerősök is tudnak majd regisztrálni hamarosan.

A 2013-as Csapatkarácsonyi ajándékot pedig belépés után a "Felhasználói menü" "Képgyűjtemény 2013" gombjára kattintva éritek el!

Milyen fejlesztések várhatók?
Szeretnénk a teljes adatnyilvántartást itt vezetni; valamennyi közösségi oldallal összekapcsolni a profilokat; többezer elemből álló könyvtárunknak és szertárunknak kiépíteni itt egy adatbázist és kölcsönzési rendszert; interaktív médiatárat készíteni; a teljes vezetői oldalt áttelepíteni és a próbarendszereinket is a profilokhoz kapcsolni. És még megannyi más fejlesztésen törjük a fejünket, hogy egy szentmihályi cserkész minél inkább tudjon koncentrálni a lényegre: "életrevaló, elkötelezett, felelős, egészséges polgárnak lenni, önmagunk és a ránkbízottak folyamatos nevelése által". Ehhez a virtuális világban is helyt kell állni, példát kell mutatni. Ebben legyenek segítségetekre a webes technológia adta eszközeink és fejlesztéseink!

Kívánok jó barangolást honlapunkon!
És a virtuális világban is változatlanul és rendíthetetlenül: "Jó Munkát!"

Budapest-Rákosszentmihály, 2014. február 23..

Téglás Gergely - Tegger st.
csapatparancsnok