Használati útmutató

Csapathonlapunkon számos funkcióhoz készültek használati leírások, videók melyeket az alábbi linkre kattintva lehet elérni.

Könyvtár Munkacsoport
Munkacsoportok Approval 3 Users

Rólunk

Kedves Cserkésztestvérek!
Tisztelt Érdeklődők!

 

A Könyvtár Munkacsoportot a csapat tulajdonában levő tekintélyes könyvállomány hívta életre, melynek jelentős részét elhunyt korábbi csapatparancsnokunk,  Szlavkovszky László öröksége teszi ki. A munkacsoport feladata a csapatkönyvtár működtetése, a könyvtári adatbázis  bővítése, a kölcsönzések lebonyolítása és a könyvállomány folyamatos felülvizsgálata, frissítése.

A csapatkönyvtár központi részét a cserkészirodalom, cserkészfolyóiratok és a Magyar Cserkészszövetség kiadványai adják. Tekintélyes gyűjteményt tudhat magáénak a csapatkönyvtár a magyar cserkészirodalom régiségeiből, ezeket állagmegóvás céljából vitrinben tartjuk. A könyvtár továbbá tekintélyes szépirodalmi részleggel rendelkezik, de szép számban fellelhetők ismeretterjesztő könyvek is a legváltozatosabb témákban.

Csapatunk könyvtára csapattagok számára hozzáférhető, a könyvek többsége kölcsönözhető. A könyvtár állományának bizonyos része a kötetek kora, értéke vagy ritkasága folytán helyben olvasható.

A Könyvtár Munkacsoportban arra törekszünk, hogy a csapatkönyvtár anyagát a cserkészcsapat igényeihez igazítsuk, ezért kiemelt figyelmet szentelünk a cserkészirodalmi gyűjteményünk bővítésének. Feladatunknak tekintjük a cserkészmunka és a csapat eredményességét segítő kiadványok beszerzését, a számunkra feleslegessé vált könyvek kivonását. A szépirodalmi részleget az iskolai kötelező olvasmányokra szeretnénk felépíteni. Célunk továbbá, hogy cserkész körökben népszerűsítsük az olvasást és az irodalmon keresztül közvetíteni kulturális értékeket.


Jó munkát!

Marczell Miklós
munkacsoport-vezető

Belépés

Keresés

Hírlevél feliratkozás

Megújult hírlevelünk!
Itt tudsz feliratkozni!

Vélemények, kérdések

Írd meg véleményeidet, tedd fel kérdéseidet itt:
929szentmihaly.hu/velemeny

NEA

A honlap a NEA támogatásával készült.

 

 

Készítette és fejleszti: