Rövid történet

Egy cserkészcsapat nem jogi személyiség, ezért a gazdasági és jogi működtetése hivatalos civil szervezet (egyesület, alapítvány, stb.) nélkül nem megoldható. Ez olyan lenne mint egy hajó nélküli legénység. Nézzétek meg, hogy mi volt a mi egyesületünknek (korábban alapítványunknak) a kalandos története!

Tűzliliom Egyesület története
Csapat és egyesület működtetése 2020
Működési változások

Az elmúlt negyed évszázadban Rákosszentmihályon és környékén is egyre népszerűbb lett a cserkész életforma. Több helyszínen, több fizikai és virtuális eszközzel és növekvő költségvetéssel kell a működést biztosítani. Ezért 2018-ban megkezdtük a cserkészcsapat és az egyesület feladatait összehangolni egy feladatmátrixban, ahol mindenki tisztán látja mit KELL tennie és mit LEHET elérnie ahhoz, hogy megfelelően tudjunk működni. A feladatmátrix 2020-as bevezetése az ábrán látható csapat és egyesület közötti működésbeli változásokkal járt.

A feladatmátrix nem szolgálati körök gyűjteménye

A cserkészcsapatban és az egyesületben is főleg önkéntes tagok tevékenykednek. Akiknek a feladatait (és lehetőségeit) a gyarapodó létszám miatt tisztázni kellett. Ezért feladatmátrixot hoztunk létre és nem pedig szolgálati köröket, hiszen az önkéntesek feladatokat vállalnak és feladatokkal bízzák meg őket legyen szó akár az egyik legszebb nevelői feladatunkról az őrsvezetésről/rajvezetésről vagy az egyesületi tagságról. Szolgálni a hadseregben kell vagy egy uralkodónak volt szokás de nem nálunk.

Adminisztráció és ügyvitel
 • Korábbi jegyzőkönyvek

  Pótoltuk az összes eddigi elnökségi és közgyűlési jegyzőkönyvet, amelyek az Egyesület oldalának Fájlok füle alól hamarosan elérhetőek lesznek.

 • Postai levelek

  - 26 db visszatérésre bátorító / kilépést segítő postai levelet küldtünk ki a 7-23 év közötti, évek óta inaktív tagjainknak a 6/2019.01.26-as csapatvezetőségi határozat alapján 2020. februárjában.
  - 33 kertvárosi iskola igazgatónak küldtük ki tájékoztató levelünket a 2020. őszétől tervezett, NEA 2020 pályázatból megvalósuló robotika és hangtechnika képzéseinkről valamint az Angyalkert projektről.

 • Csapatgondnok

  Megújítottuk és kidolgoztuk a takarítás rendjét amelynek első lépése az új csapatgondnoki feladatkör bevezetése volt (8/2020.02.29. csapatvezetőségi határozat) - a járvány miatt a gondnokok még nem lettek megbízva.

 • Határozatok gyűjteménye

  Létrehoztuk az ASz. 9.1 alapján a Határozatok gyűjteményét, amelyben egyesületi-csapatvezetőségi-felnőtt tagsági ülések határozatait vezetjük illetve pótoljuk visszamenőleg.

 • Egyesületi emailcím

  Létrejött az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcím, melyet csak az elnökségi tagok kezelnek (4/2019.11.16. E. hat.) és minden egyesülethez befutó kommunikációs csatornához (honlap, kérdőívek, hivatalos szervek felé, stb.) ezt állítottuk be.

 • Csapatvezetőségi adminisztráció

  - a 2018/19-es cserkészév értékeléséhez elkészítettük a pénzügyi beszámolót
  - a 2019/20-as cserkészév CSMTV-jéhez elkészítettük a pénzügyi tervet
  - egész évben minden őrs feletti program után intéztük és segítettük az elszámolásokat
  - regisztráltuk a csapattagdíj befizetéseket és átutaltuk a kerületi részét a X. Cserkészkerületnek
  - 2019. decemberében az első csapathős napon pótoltuk az elmúlt fél év adminisztrációs hiányosságait (tagsági nyilvántartások, hozzáférések, email listák, vezetői iratpapucsok)

 • Döntéshozás

  - 2019/20-as cserkészévben 4 elnökségit tartottunk, több mint 40 határozatot hozva
  - 2019/20-as cserkészévben 2 közgyűlést hívtunk össze, 13 határozatot hozva
  - 2020 év végéig még 2 elnökségit tartottunk 19 határozatot hozva

 • Új támogatói rendszer

  Megújítottuk a Támogatást kérek! felületet egyszerűsítve a kérelemtípusokat.

 • Tagság

  Rendbetettük az egyesületi tagok helyzetét, 2019. novemberében tagdíjfizetési felszólító leveleket küldtünk ki. 2019. decemberében összhívtuk az éves közgyűlést ahol az előző elnökségi tagokat választotta újra a tagság. Intéztük az ezzel járó jogi és bírósági ügyintézést. Gondoskodtunk arról, hogy a megújult tagsági létszám újra elérje a minimum 10 főt, ami 2020. májusáig megtörtént.

Adatvédelem és regisztráció

Többszáz fős önkéntes szervezetünket ma már elképzelhetetlen megfelelő adatvédelem és regisztráció nélkül irányítani. Ezért több éves munkával létrehoztuk az Adatkezelési Szabályzatunkat és megnyitottuk a regisztrációnkat a nagyvilág felé. Itt láthattok egy rövid összefoglalót a folyamatról.

Adatvédelem és regisztráció
Szerződéseink

Mind a cserkészcsapat működtetéséhez, mint pedig a leendő szolgáltatásainkhoz komoly és megbízható partnerekre van szükség. Akikkel az együttműködéseinket szerződéssel erősítjük meg. Nézzetek körül a szerződés térképünkön!

Szerződés térkép 2020
Pályázataink 2019/20
Pályázataink

A 2019/20-as cserkészév elejétől 2020. év végéig 4 nagy pályázatot adtunk be (ebből 1-en nyertünk, 2-őn veszítettünk és 1 pedig elbírálás alatt áll). Pályázataink célja a leendő szolgáltatásainkhoz szükséges eszközök biztosítása, hogy a közeljövőben önfenntartóvá váljunk és hasznos tevékenységet tudjunk biztosítani a kósza-vándor-felnőtt korú tagjainknak is.

Beruházásaink, fejlesztéseink

Saját erőből és pályázati támogatásból számos beruházást és fejlesztést hajtottunk végre. Az alábbi diákon lehet látni melyek voltak a kisebb eszköz-, IT- és nagyberuházásaink.

Adományaink

Támogatási kereteink kiosztásán kívül a képen látható jótékonysági akciókat szerveztük.

Adományaink
Leendő szolgáltatásaink

Sok évnyi előkészület után szeretnénk eddigi (tagdíj, 1%, programbefizetések) bevételeinket kibővíteni egy újabb biztos oszlopra építve (4/2020.08.16. számú közgyűlési határozat). Ezek lesznek az eszköz-, tudás- és emberi erőforrás állományunkra épülő egyesületi szolgáltatásaink:

 • Eszköz bérbeadás

 • Rendezvényszervezés

  (eszközök bérbeadása személyzettel vagy csak személyzet, például iskolai nyíltnapokon programszervezés, stb.)

 • Képzések

  (robotika, hangtechnika, stb.)

 • Reklámfelület értékesítés

  (honlapon, applikációban, pólón-pulóveren, stb.)

Leendő szolgáltatásaink

Vélemények, kérdések

Írd meg véleményeidet, tedd fel kérdéseidet itt:
929szentmihaly.hu/velemeny

 

Készítette és fejleszti:

tegtrix.hu

NEA


A honlap a NEA támogatásával készült.

Keresés

Naptár
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
5
6
7
8
Dátum : 2022 június 08
9
10
11
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
30

MCSSZA 929. sz. Szent Mihály cserkészcsapat
a Magyar Cserkészszövetség tagja
www.cserkesz.hu

Go to Top