Legfrissebb híreink

Tagdíj 2024 és kedvezmények, szolgáltatások

Kedves Szülők és Cserkészek! Cserkészcsapatunk (és a csapat feletti szervezetek: kerület, szövetség, világszervezet) az éves tagdíjakból fedezi működésének kiadásait. A tagdíjat befizetőknek pedig számos kedvezmény és szolgáltatás jár. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk minden fontos információt a tagdíjfizetéssel és a vele járó szolgáltatásokkal, kedvezményekkel kapcsolatban.

2023/24-es cserkészév kezdési információk

Kedves Cserkészek és Szülők! Bár még javában tart a nyári szünet a 2023/24-es cserkészév indulásának legfontosabb tudnivalóit röviden összefoglalom ebben a cikkben. Kérlek, az itt leírt információkra és határidőkre ügyeljetek!

Legyél csapatunk történetének narrátora!

Készülő virtuális emlékpontjainkhoz narrátorokat keresünk. Csapatunk története szólaljon meg a Te hangodon!

Új levelezési címünk

Cserkészcsapatunkat működtető egyesületünknek változott a levelezési címe.

NEA 2021 dokumentáció

2021. januárjában a NEA (Nemzeti Együttműködési Alap) felé beadott működési pályázaton, 2 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyertünk előfinanszírozott formában a Tűzliliom Egyesülettel, melynek felhasználását foglalja össze röviden ez a cikk.

Közösségeink bejegyzései

? Hamarosan újranyitjuk a LiliomSHOP-ot, addig is néhány érdekességet megosztunk Veletek.
liliomshop_erdekesseg.jpg

Csapatkarácsony 2013-ban 


December 22-én, vasárnap, már a délelőtti órákban lázas készülődés volt a plébánián: fenyőfadíszítés, székpakolás, terem rendezés. Nem is csoda, hiszen 16:00-tól kezdetét vette a várva várt Csapatkarácsony! Az őrsök a hónap folyamán végig készültek a különböző színes előadásokkal, színdarabokkal. Minden cserkész izgatottan várta az eseményt, hogy előadhassa produkcióját. Délután négy órára a plébánia nagy terme meg is telt a kíváncsi szülőkkel, hozzátartozókkal, barátokkal, barátnőkkel, ismerősökkel. Kezdetét is vette a 2013-as év utolsó programja. Tegger egy rövid beszédével megnyitotta az ünnepséget, majd Mezei Csengével felváltva konferálták be az őrsöket.

 A kiscserkészek szokás szerint mindenkit elbűvöltek tündéri szereplésükkel és jelmezükkel. A Sivatagi róka őrs története igazán megható volt számomra, a Hiúz őrs igazán elbűvölő volt.
A Szent Erzsébet rajból a Kolibri őrs egy táncos produkcióval, azaz egy Charleston koreográfiával készült, melyet videón tekinthettünk meg.  A kószák, azaz a II. Rákóczi Ferenc raj két őrse, a Fehér farkasok és a Hollók egy nagyon mulatságos táncot mutattak be ritusos karácsonyi zenék mixére. Az előadásuk arról szólt, hogy a manók elaludtak december 24-én, pedig ajándékokat kéne csomagolniuk a mikulásgyárban. Erre rájött a Mikulás is, aki így nagyon csalódott lesz. Erre a manók felvidítják, majd elmennek vígan a gyárba dolgozni. Készülnek a csomagok, de közben a kész ajándékokat a krampuszok eltulajdonították. Szerencsére az angyalok észrevették a krampuszokat és egy csata keretében visszaszerzik az ajándékokat. Így a Mikulás el tudja őket vinni a gyerekeknek. Az előadást egy közös tánc és szaloncukor eső zárta. Ezután a 2013-as évről egy színvonalas csapatfilmet nézhettünk meg, melyet Kiss Tamás készített. A videó elsöprő sikert aratott. Köszönjük Tominak ezúton is a filmet! Tegger programunk záró részében megköszönte mindenkinek a részvételt, különösképpen az 1031. sz. Hunyadi János cserkészcsapat tagjainak. Soós Árpád, a csömöri cserkészek csapatparancsnoka is mondott pár köszönő szót felénk. Továbbá megemlítette, hogy elhozták a béke lángját közénk, így bárki hazaviheti egy kis gyertyán, vagy mécsesen. A csapat ezután átvonult a templomba misére. A mise után egy kis agapé várta az éhes cserkészeket és szüleiket és megtörténtek az őrsökben az ajándékátadások is. A vezetőségi koccintás és a pakolás után mindenki szeretettel teli szívvel ment haza és kezdte meg a készülődést Urunk születésére.
Kiss Noémi
őrsvezető
(Fehérfarkas őrs)