Legfrissebb híreink

Tagdíj 2024 és kedvezmények, szolgáltatások

Kedves Szülők és Cserkészek! Cserkészcsapatunk (és a csapat feletti szervezetek: kerület, szövetség, világszervezet) az éves tagdíjakból fedezi működésének kiadásait. A tagdíjat befizetőknek pedig számos kedvezmény és szolgáltatás jár. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk minden fontos információt a tagdíjfizetéssel és a vele járó szolgáltatásokkal, kedvezményekkel kapcsolatban.

2023/24-es cserkészév kezdési információk

Kedves Cserkészek és Szülők! Bár még javában tart a nyári szünet a 2023/24-es cserkészév indulásának legfontosabb tudnivalóit röviden összefoglalom ebben a cikkben. Kérlek, az itt leírt információkra és határidőkre ügyeljetek!

Legyél csapatunk történetének narrátora!

Készülő virtuális emlékpontjainkhoz narrátorokat keresünk. Csapatunk története szólaljon meg a Te hangodon!

Új levelezési címünk

Cserkészcsapatunkat működtető egyesületünknek változott a levelezési címe.

NEA 2021 dokumentáció

2021. januárjában a NEA (Nemzeti Együttműködési Alap) felé beadott működési pályázaton, 2 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyertünk előfinanszírozott formában a Tűzliliom Egyesülettel, melynek felhasználását foglalja össze röviden ez a cikk.

Közösségeink bejegyzései

? Hamarosan újranyitjuk a LiliomSHOP-ot, addig is néhány érdekességet megosztunk Veletek.
liliomshop_erdekesseg.jpg
„A boldogsághoz vezető igazi út az, ha másokat teszünk boldoggá.”
Robert Baden-Powell
 
Szeretettel hívunk minden Csapattagot, Szülőt, Barátot és Érdeklődőt a hagyományos évzáró csapatgyűlésünkre, amelyet 2015. június 21-én, vasárnap tartunk a Rákosszentmihályi Plébánián idén is közösen a csömöri 1031. sz. Hunyadi János cserkészcsapattal.
A kiscserkész-ígéreteket meghívott cserkésztiszt vendégünk, Németh-Nagy Melinda édesanya, a mátyásföldi cserkészcsapat parancsnoka veszi ki.
Öt kicserkész-jelölt a Szent Mihály cserkészcsapatból, két kiscserkész-jelölt Csömörről érkezik, hogy ígéretet tegyen.
Az ünnepségen átadjuk a pajzs próbajelvényeket, valamint dicséretben részesítjük az idei legszorgalmasabb cserkészlányt és cserkészfiút, a legszorgalmasabb cserkészlány őrsöt és cserkészfiú őrsöt, valamint a legeredményesebb munkatervíró cserkészvezetőt. 
 
A rendezvény menete:
08:30 - Találkozó a csapattagoknak a plébánián szabályos egyenruhában. 
09.00 – Közös szentmise a Szent Mihály templomban, a 929. sz. Szent Mihály cserkészcsapat és a csömöri 1031. sz. Hunyadi János cserkészcsapat ünnepélyes részvételével.
10.15 – Évzáró csapatcsapatgyűlés a plébánián kiscserkész ígérettétellel. A műsorvezető Sipos Mátyás lesz, ünnepi köszöntőt Gál Tamás Zoltán csapatparancsnok-helyettes mond.
11:00 – Szünet, agapé.
11:15 – Nyári cserkésztáborok szülői értekezlete
Táborainkra a befizetési határidő: 2015. június 25. csütörtök 
Részletes tájékoztatók a nyári táborainkról itt olvasható. 
 



Kik tesznek ígéretet az évzárón? 
Azok a kiscserkész-jelöltek, akik 2014 őszén csatlakoztak csapatunkhoz és jelenlétük és tudásuk alapján felkészültek az ígérettételre (teljesítették a korosztályuknak megfelelő pajzspróbát).
 
Mit kell tennie annak, aki ígéretet fog tenni? 
  • Lélekben felkészülni és megtanulni az ígéret szövegét,
  • ha még nincs cserkészinge, akkor a Cserkészboltból vásároljon egyet (nyakkendőt, nyakkendőgyűrűt és a megfelelő próbajelvényt a csapatvezetőség biztosít minden jelölt számára),
  • időben érkezzen 8:30-ra, hogy meg tudjuk beszélni a ceremónia menetét

A cserkész, kósza, vándor korosztályú csapattagok mikor fognak fogadalmat tenni? 
Az ő fogadalomtételük a nyári táborok során lesz megtartva.
 
Kérünk minden cserkész, kósza és vándor korosztályú csapattagot, hogy a rá vonatkozó próbát teljesítse 2015. június 21-ig, és elkészült próbalapját adja le a parancsnokságnak!
 
Felhívjuk a kedves Szülők figyelmét arra, hogy az évzáró alatt cserkészfelszerelés csere-bere helyet biztosítunk a plébánia nagytermében, ahol a kinőtt vagy feleslegessé vált cserkészfelszereléseket egymás között kicserélhetik. Pl.: cserkészing, bakancs, sátor, bakancs, ponyva, kötél, stb.
 
Kérünk mindenkit, hogy egy tálca süteménnyel vagy üdítővel készüljenek az ünnepséghez. Köszönjük!
 Jó Munkát!
Molnár Csenge-Hajna