Legfrissebb híreink

Tagdíj 2024 és kedvezmények, szolgáltatások

Kedves Szülők és Cserkészek! Cserkészcsapatunk (és a csapat feletti szervezetek: kerület, szövetség, világszervezet) az éves tagdíjakból fedezi működésének kiadásait. A tagdíjat befizetőknek pedig számos kedvezmény és szolgáltatás jár. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk minden fontos információt a tagdíjfizetéssel és a vele járó szolgáltatásokkal, kedvezményekkel kapcsolatban.

2023/24-es cserkészév kezdési információk

Kedves Cserkészek és Szülők! Bár még javában tart a nyári szünet a 2023/24-es cserkészév indulásának legfontosabb tudnivalóit röviden összefoglalom ebben a cikkben. Kérlek, az itt leírt információkra és határidőkre ügyeljetek!

Legyél csapatunk történetének narrátora!

Készülő virtuális emlékpontjainkhoz narrátorokat keresünk. Csapatunk története szólaljon meg a Te hangodon!

Új levelezési címünk

Cserkészcsapatunkat működtető egyesületünknek változott a levelezési címe.

NEA 2021 dokumentáció

2021. januárjában a NEA (Nemzeti Együttműködési Alap) felé beadott működési pályázaton, 2 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyertünk előfinanszírozott formában a Tűzliliom Egyesülettel, melynek felhasználását foglalja össze röviden ez a cikk.

Közösségeink bejegyzései

? Hamarosan újranyitjuk a LiliomSHOP-ot, addig is néhány érdekességet megosztunk Veletek.
liliomshop_erdekesseg.jpg

A cserkész ahol tud, segít
 

Április 22-én, a Föld napján csatlakoztunk a XVI. Kerületi Önkormányzat, a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat és a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet közös szemétszedési programjára.
Csapatunkból négyen vettünk részt: Cselőtei Gergely, Sipos Mátyás, Téglás Gergely és jómagam.

Reggel 9 órától kezdődött az önkéntes munka a kerület három pontján.
Mi, cserkészek a Budapesti út – Ostoros úti erdős területen fogtunk neki a szemétszedésnek közösen az önkormányzat vezetőivel, képviselőivel és munkatársaival.
A szervezők mindenkinek biztosítottak védőkesztyűt, szerszámokat, hatalmas szemeteszsákokat az illegális hulladékok felszámolására.
Az összegyűlt zsákokat konténerbe, teherautóba tettük.

 

A környezetvédelemre továbbra is nagy hangsúlyt kell fektetni, a cserkészetben is különösen figyelünk erre, hogy a gyermekeknek igényünk legyen a környezet tisztaságára és védelmére.

Tegger jóvoltából sütizéssel zártuk a programot, és örültünk, hogy részt vettünk és segítettünk e nemes célért szervezett programon.

Molnár Csenge-Hajna

***
Az önkormányzat felvételiből: