Legfrissebb híreink

Tagdíj 2024 és kedvezmények, szolgáltatások

Kedves Szülők és Cserkészek! Cserkészcsapatunk (és a csapat feletti szervezetek: kerület, szövetség, világszervezet) az éves tagdíjakból fedezi működésének kiadásait. A tagdíjat befizetőknek pedig számos kedvezmény és szolgáltatás jár. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk minden fontos információt a tagdíjfizetéssel és a vele járó szolgáltatásokkal, kedvezményekkel kapcsolatban.

2023/24-es cserkészév kezdési információk

Kedves Cserkészek és Szülők! Bár még javában tart a nyári szünet a 2023/24-es cserkészév indulásának legfontosabb tudnivalóit röviden összefoglalom ebben a cikkben. Kérlek, az itt leírt információkra és határidőkre ügyeljetek!

Legyél csapatunk történetének narrátora!

Készülő virtuális emlékpontjainkhoz narrátorokat keresünk. Csapatunk története szólaljon meg a Te hangodon!

Új levelezési címünk

Cserkészcsapatunkat működtető egyesületünknek változott a levelezési címe.

NEA 2021 dokumentáció

2021. januárjában a NEA (Nemzeti Együttműködési Alap) felé beadott működési pályázaton, 2 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyertünk előfinanszírozott formában a Tűzliliom Egyesülettel, melynek felhasználását foglalja össze röviden ez a cikk.

Közösségeink bejegyzései

? Hamarosan újranyitjuk a LiliomSHOP-ot, addig is néhány érdekességet megosztunk Veletek.
liliomshop_erdekesseg.jpg

Szeptember 16-án, szombaton reggel 9:00-kor találkoztunk a Bi-Pi villában a többi csapatparancsnokkal.


Szokásunkat nem megtörve késtünk nagyjából 10 percet. A többiek még a regisztrációval foglalkoztak, így sok mindenről nem maradtunk le. Mi is regisztráltunk és kaptunk egy füzetet, amelyben benne volt az összes csapatparancsnok vagy megbízott, aki ott volt a találkozón.

Imádsággal kezdtük, majd egy kis ismerkedős játékkal. A székekből kialakítottunk egy folyosót, ami a Dunát jelképezte, a vezetőknek pedig nagyjából oda kellett helyezkednie, ahol a csapata székhelye van. Ezek után röviden bemutatkozott mindenki. Voltak ismerős vezetők, akik már régebb óta csapatuk élén tevékenykedtek, ám akadtak újak is, akik most kóstolnak bele a csapatparancsnoki szolgálatba. 

Miután visszarendeztük a termet mindenki egyesével elmesélte: a csapat elmúlt 5 évében hol táboroztak, és milyen kerettörténetet találtak ki hozzá. Ez nagyon hasznos lehet akkor, ha valaki táborhelyet keres és nincs ötlete keretmesére. Aztán a csapatfelépítést néztük meg. A csapatok fejlődését is láthattunk különböző fázisokban. Ezek után megtekinthettük, melyik csapatnak milyen állandó jellegű programjai vannak. Van, ahol már van rendszeres vezetőségi, csapatkarácsony, társasnap vagy csapatmise. Végezetül lezárásként a problémákról ejtettünk néhány szót és a lehetséges megoldásokól.

Az előadásunk alatt mi is bemutattuk a csapatunkat. A megoldásainkra több kérdés is érkezett és többen is pozitívan értékelték, hogy létezik nálunk 5 éves stratégia és éves munkaterv is, amelyek alapján sokkal könyebb szervezni az életünket. Reklámoztuk a Probaapp-ot is, segítsenek minél többen példakérdésekkel és használják minél többen.

A délelőtt lezárásaként megebédeltünk egy hajó éttermében, itt folytattuk a beszélgetést saját élményekről a csaptvezetés tekintetében. Az ebéd után összeálltunk egy közös képre, majd búcsúzkodtunk végül mindenki hazament.
Szerintem ez a találkozó kifejezetten hasznos volt. Jó látni az új embereket, új ötletekkel és új utakkal a cserkészetben. Mindenki a saját ösvényét járja, de mind ugyanoda tartunk: Bi-pi nyomdokaiba.

Nagy-Benczey Viktor csst.
csapatparancsnok-helyettes