Legfrissebb híreink

Tagdíj 2024 és kedvezmények, szolgáltatások

Kedves Szülők és Cserkészek! Cserkészcsapatunk (és a csapat feletti szervezetek: kerület, szövetség, világszervezet) az éves tagdíjakból fedezi működésének kiadásait. A tagdíjat befizetőknek pedig számos kedvezmény és szolgáltatás jár. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk minden fontos információt a tagdíjfizetéssel és a vele járó szolgáltatásokkal, kedvezményekkel kapcsolatban.

2023/24-es cserkészév kezdési információk

Kedves Cserkészek és Szülők! Bár még javában tart a nyári szünet a 2023/24-es cserkészév indulásának legfontosabb tudnivalóit röviden összefoglalom ebben a cikkben. Kérlek, az itt leírt információkra és határidőkre ügyeljetek!

Legyél csapatunk történetének narrátora!

Készülő virtuális emlékpontjainkhoz narrátorokat keresünk. Csapatunk története szólaljon meg a Te hangodon!

Új levelezési címünk

Cserkészcsapatunkat működtető egyesületünknek változott a levelezési címe.

NEA 2021 dokumentáció

2021. januárjában a NEA (Nemzeti Együttműködési Alap) felé beadott működési pályázaton, 2 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyertünk előfinanszírozott formában a Tűzliliom Egyesülettel, melynek felhasználását foglalja össze röviden ez a cikk.

Közösségeink bejegyzései

? Hamarosan újranyitjuk a LiliomSHOP-ot, addig is néhány érdekességet megosztunk Veletek.
liliomshop_erdekesseg.jpg

Nagy-Benczey Viktor csapatparancsnok

Kedves Cserkészek, Szülők, Ismerősök és Támogatók!
Kedves egyházközségi Vezetők és Tagok!
Kedves kerületi iskolák Pedagógusai!


Engedjétek meg, hogy bemutatkozzam annak, aki még nem ismerne: Nagy-Benczey Viktor vagyok a 929. sz. Szent Mihály cserkészcsapat új csapatparancsnoka. Cserkész önéletrajzom a csapat profil oldalamról érhető el.

Idén májusban Téglás Gergelynek lejárt a megbízatása és tíz év csapatvezetés után úgy döntött, hogy nem indul újra a szolgálatért. Engem javasolt csapatparancsnoknak. Csapatunk Felnőtt tagjai pedig május 26-án egyhangúlag megszavazták nekem a bizalmat. Hálát adtunk és adunk Teggernek a sok éves szolgálatért, amit tett a csapatért, értünk. Természetesen továbbra is közösségünk tagja marad és a háttérből segíti a munkánkat a gyermekek nevelésében.

Szeretném a megkezdett utunkat folytatni, a hagyományainkat megőrizni és a mai kor szellemébe ültetni. Azon dolgozunk, hogy a cserkész liliom olyan fényesen ragyogjon, mint egykor és emberebb ember és magyarabb magyar legyen minden gyermek, aki a cserkészet mellett dönt.

Ebben a munkában vezérfonalunk az Öt éves stratégiánk (929szentmihaly.hu/strategia), melyet közösen fogalmaztunk meg az elmúlt években és alakítottunk ki nemcsak a jelenlegi, de a felnövekő vezetőséggel együtt. Így egy olyan értékekkel teli jövőképet vázoltunk fel, amiben mindenki megtalálhatja a helyét. Céljaink között szerepel, hogy a 16. kerületben minden felnőtt és gyermek ismerjen meg minket. Jelentős ifjúságnevelő mozgalom legyünk kerületünk fiataljai számára. Szeretnénk aktív kapcsolatot ápolni a helyi nevelő intézményekkel és szervezetekkel, mert hiszünk abban, hogy több mint 100 éves nem formális pedagógiai programunkkal társak vagyunk a nevelésben.

Három éves csapatparancsnoki programom is erre a stratégiára épül (letölthető a vezetői őrs oldaláról: 929szentmihaly.hu/komondor):

  • Szeretném elérni, hogy a kiváló vezetőink önállóbbak talpraesettebbek legyenek, hogy felnőttként tudatos döntéseket tudjanak hozni az életükben.
  • Szeretném, ha a minden nyáron megrendezésre kerülő táboraink bővülnének és évente két-két új programmal fejlesztenénk tovább a cserkészek kreativitását és tudását.
  • A sok remek férfi és fiúvezető mellett jónak látom a női példaképeket is a közösségünkben, ezért törekszem arra, hogy csapatunk lánytagjai is jó példákat láthassanak.
  • A fogadalom egy életre szól és a közösség egy emberöltőn keresztül megtartó erejű tud lenni. A felnőtteknek, cserkészeink szüleinek nem volt lehetősége csatlakozni gyermekként hozzánk. Azt szeretném, hogy akik szeretnének bekapcsolódni felnőttként a mozgalomba, azok tapasztalják meg, amit gyermekeik élnek meg minden héten az őrsgyűlések alkalmával és tíz-tizennégy napon keresztül a nyári táborban.

Sok szeretettel és lelkesedéssel várunk minden kedves csatlakozni vágyó gyermeket és felnőttet! Az a jó hírünk, hogy a csak (kis)cserkészeknek szóló nyári táboraink mellett számos eseményen Ti is be tudtok kapcsolódni és ki tudjátok próbálni a cserkészetet már a szeptemberi évkezdés (szeptember 7-én lesz az Évnyitó csapatgyűlésünk) előtt:

Ezúton is köszönöm azoknak, akik már eddig is támogatták munkánkat! Szeptemberre új támogatási konstrukciókkal jelentkezünk, melyeket honlapunk "Támogatni szeretnék!" aloldaláról tudtok majd elérni. Kedves Támogatóink! Céljaink eléréséhez a jövőben is számítunk Rátok!

Jelenleg kinőttük a szertárunkat és egy új tárolókonténerre gyűjtünk. Olyan partnert is keresünk, aki szívesen befogadná telkére/udvarába ezt a (kb. 3x6m területű) konténert. Ha ebben tudsz segíteni, kérlek keress meg!  Konténer


Hagyományos cserkészköszöntéssel kívánok a nyári szünetre a pihenés mellé Mindannyiatoknak,

Jó Munkát!

Nagy-Benczey Viktor st.
csapatparancsnok
+3630 436 9790
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.