Használati útmutató

Csapathonlapunkon számos funkcióhoz készültek használati leírások, videók melyeket az alábbi linkre kattintva lehet elérni.

Rákosszentmihályi temető rendezése és szemétszedési akció

 Registration Closed
 
0
Kategória
Csapat program
Dátum:
2018 szeptember 02 09:00
Email:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Programfelelős
Csapatvezetőség
Kiknek szól?
Mindenkinek
Program leírás az önkormányzat honlapjáról:
https://www.bp16.hu/programok/rakosszentmihalyi-temeto-rendezese-es-szemetszedesi-akcio

Szemétszedés és növényzet rendezés a Szentmihályi temetőben 2018.09.02-án 09:00-kor, a Civil 16 Egyesület és Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat közös szervezésében!
Foglalkoznunk kell Rákosszentmihály elfeledett temetőjének sorsával! Sokan lehet, hogy nem is tudják mit rejt a Szlovák út felől megközelíthető Temető utcai erdős terület. 
Az utcát nem véletlen hívják így, a kis utca végén helyezkedik el a régi Rákosszentmihályi temető. A temetőt 1950-től nem használják. A terület szinte teljes egészét visszavette magának a természet. Áthatolhatatlan növényzet, benne valaha jelentős síremlékekkel. Itt kaptak helyet 1935-től a kerület prominens személyiségeinek díszsírhelyei is. Itt nyugszik Krenedits Sándor, 
Rákosszentmihály alapító főjegyzője- akiről utcánk is van elnevezve, Pálfi János földbirtokos- közcélú telkek adományozója, Vayand Károly tanító, Regős József a fiúpolgári iskola alapítója és Gombás Károly bíró. A temető központi részén 30, a temető más részein további 3 hadisír is helyet kapott. Az első világháborús hadisírok felújítására az Önkormányzat sikerrel pályázott a Honvédelmi Minisztériumhoz. 
A hadisírok felújításának szándéka egyúttal alkalmat ad a temető nagyobb területének rendezésére és a több helyen a holtakhoz nem méltó, kegyeletsértő szemétlerakatok felszámolására is.
 
Várunk minden érdeklődőt és kertészkedni szerető, tenni akaró kertvárosit 2018. szeptember 2-án vasárnap 09:00 órakor a Temető utca végén.
Kesztyűk, zsákok, szemétszedő csipeszek rendelkezésre állnak. Kerti szerszámokat, lapátot, gereblyét, söprűt, metszőollót stb. aki tud hozzon magával.
 
A temetőben elhelyezkedő hadisírokat a Honvédelmi Minisztériumtól kapott támogatásból, a minisztérium előírásai szerint, szakértő bevonásával újítjuk fel. A sírok felújítása mellett a temetőbe bevezető utat murvával szórjuk fel. Kérjük azokat a hozzátartozókat, akiknek családtagjaik, vagy rokonaik a temetőben található hadisírban nyugszanak és további felvilágosítást szeretnének kérni a felújítási munkákról, vegyék fel a kapcsolatot Dr. Kozma Enikő pályázati és jogi referenssel (+36 20 533 6338; 401-1583; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).
A Rákosszentmihályi temetőben található hadisírokban nyugszanak:

Ridacs János, Augusztin György, ifj. Szalay József, Sándor János, Farkas Zsigmond, Csóka István, Alföldi János, Kozarik András, Pillmayer Nándor, Weich József, Givizer József, Lengyel Béla, Palkó János, Boka József, Szabadi József, Fecske József, Tóth József, Bonnyai Nándor, Turián István, Reisch István, Ivancsics Dezső, Horváth György, Böhm Jenő, Koloszár (?) József, vitéz Karácsfalvi József, ifj. Nemes Károly, Gall Ambrus, ifj. Indesz János, Schubert Károly, ifj. Rainer Lajos, Belinszky János, Schmidt Lajos, Horváth Ignác.A kép forrása:
https://www.bp16.hu/programok/rakosszentmihalyi-temeto-rendezese-es-szemetszedesi-akcio

 
 

Dátumok:

  • 2018 szeptember 02 09:00

Résztvevők

 Nincs résztvevő 
 

Belépés

Keresés

Naptár
H K Sze Cs P Szo V
4
5
6
7
8
11
12
13
14
15
18
19
20
21
25
26
27
28

Hírlevél feliratkozás

Megújult hírlevelünk!
Itt tudsz feliratkozni!

Vélemények, kérdések

Írd meg véleményeidet, tedd fel kérdéseidet itt:
929szentmihaly.hu/velemeny

NEA

A honlap a NEA támogatásával készült.

 

 

Készítette és fejleszti: