“Hová tűnt Jack Sparrow (Hambi)?” - kérdezhetjük a Téli portya óta. Nem tudjuk, de biztosak lehetünk benne, hogy ő sem tudja :) És valóban így is van ha vetünk egy pillantást a Tortuga News legújabb számának egyik Jackről írt cikkére:

"A legfrissebb hírforrások szerint elmenekült egy lakatlan szigetre a Karib-tenger keleti részén, ahol még senki sem járt - legalábbis a legtöbb szigetről ezt hirdetik a Kalóz Utazási Irodák errefelé."

Vajon igaz-e a hír? De miért is? Lássuk csak mi is történt a téli portyán és azóta!
Will Turner (Marczell Miki) és Elizabeth Swann (Noémi) kisasszony egymásra találtak, Weatherby Swann kormányzó (Dénes) és Norrington (Matyi) kapitányék flottája sosem unja meg Jack üldözését és egykori hajójának első tisztje Hector Barbossa (RMiki) és legénysége (köztük Pintel (Tomi) és Ragetti (Kinga)) pedig az ő hajóján a Fekete Gyöngyön szeli a Karib-tengert és ijesztgeti az arra járókat.. Na és persze azóta feltűnt Jack egykori szerelme, Angelica (Danci) is és akármilyen keményszívű egy igazi kalózkapitány, bizony ez is felkavarta érzelmeit. 

Valljuk be, sok ez így egyszerre még egy olyan kíváló képességekkel megáldott kalóznak is mint Jack Sparrow. Ilyenkor a legtöbb kudarcot vallott kapitány általában a cápák közé veti magát vagy leugrik egy közkedvelt öngyilkosok által preferált szikláról vagy annyi rumot iszik, hogy végleg elveszti józanságát. Természetesen Jacket nem kell féltenünk, hiszen ezeket ő már mind kipróbálta. Majd fogta magát és azt tette, amit ilyenkor egy bölcs kalóz tenne: felkereste apját a jó öreg Edward Teagout (Tegger) - ennyit a lakatlannak vélt szigetekről és az angolok hírszerzéséről.
 


 

Szülőknek, Pedagógusoknak, Vezetőknek az idei keretmesénkről:

A történet alapja a Karib-tenger kalózai filmsorozat, melynek valamenyni részét érdemes megnézni, hogy képben legyünk (1.-t és 4.-et mindenképp).
A tábor fő nevelési célja a munka és tervezés megszerettetése a fiatalokkal, melyhez kíváló körítés a jó(nak hitt) állam és a rossz(nak hitt) kalózok örökös küzdelme. A célunk, hogy ez a kérdés (ki a jó és ki a rossz?) folyamatosan jöjjön elő és térjen vissza a keretmese során, miközben mindkét oldal szereplői a rájuk jellemző stílusban végzik munkájukat és kötelességüket. A tábor végére ki kell derüljön, hogy mik a jó és mik a rossz értékek és ezeket nem szabad előítéletekből, hallomásokból és külsőre ráhúzni az egyes emberekre. Szeretnénk, ha rájönnének cserkészeink arra, hogy az egyik legjobb módszere annak, hogy a másikat megértsük és megismerjük az nem a harc és személyeskedés, hanem a béke és a közösen végzett jó munka, melyet ha jól csinálunk valóban "Építünk egy jobb világot!" /WOSM jövőképe/.