Korosztályi próbáink

Nevelési programunk gerincét adó, 7-23 év közötti korosztályoknak szóló tudásanyagot nevezzük korosztályi próbáknak. Ezek azok az ismeretek, amelyeket minden csapattagnak a korosztályának megfelelő szinten el kell sajátítania. Csapatunkban minden korosztályi próbát nyomtatott próbalap formájában kapnak meg a 7-23 év közötti csapattagok az adott korosztályi próba elkezdésekor. Ezt kell teljesítened a megfelelő időszak alatt.

Próbalapok letöltése

Hol és mikor tanulom meg ezt a sok próbaanyagot?

Nálunk a "Cselekedve tanulás" módszerével tudsz ismeretekre szert tenni. Ahol a folyamatos, vonzó, ösztönző és hasznos programjainkon - legyen az akár egy őrsgyűlés, kirándulás, portya vagy tábor - élvezetes módon jelennek meg a korosztályi próbák tudásanyagai.
A tudás sikeres megszerzéséhez a következőket kell tenned:

Vegyél részt!

Naptárunkban minden eseménynél látod, hogy milyen próbapontok kapcsolódnak a programhoz. Így ha eljösz, akkor biztos lehetsz benne, hogy részesülsz a megadott ismeretekből.

Olvass!

Könyvtárunkból szinte minden témában több ezer könyv közül válogathatsz, melyeket a Kölcsönzési rendszerünkön keresztül tudsz kikölcsönözni.

Gyakorolj!

PróbAPP applikációnkon keresztül játékos, kvíz formában tudsz gyakorolni korosztályi szintednek megfelelően.

Tanulj online is!

Vadonatúj E-learning rendszerünkben izgalmas, interaktív online tananyagokat végezhetsz el, amelyek után gyerekjáték lesz a próbázás. Az online oktatóanyagok sikeres teljesítésével különféle jelvények és liliomok is járnak majd.

Próbázz!

Keress meg bármely képesített vagy megbízott vezetőt, aki az adott próbát már teljesítette és egyeztess vele a próbázási szándékodról!

Taníts!

A "Cselekedve tanulás" közben észre sem veszed, de Te is tanítasz másokat. Ha már elég jól megy egy téma, készíts e-learninget belőle!

PróbAPP

Sok évnyi fejlesztéssel, számos csapattag és szakember közreműködésével elkészült a PróbAPP!
Ez egy online kvízjáték, amely a Magyar Cserkészszövetség hivatalos próbarendszerének tudásanyagára épül.
Próbáld ki: probapp.hu

Online

Csak internet kell a használatához.

Készülék független

Telepítés nélkül tudod használni mobilon, tableten vagy PC-n.

Minden korosztálynak

Cserkészek és nem cserkészek, első osztályos kortól bárki használhatja.

Bővülő kérdésadatbázis

A korosztályi kvízcsoportokban folyamatosan bővítjük a kérdéseinket, így mindig kihívás játszani.

Versenyezz!

Ha regisztrálsz, akkor fiókodban el tudod menteni eredményeidet, amelyekkel a toplisták élére tudsz kerülni.

GDPR kombatilibis

Adataidat GDPR kompatibilisen őrizzük és semmilyen harmadik fél nem férhet hozzá.

Mélyebb tudásra vágyóknak, szakosodóknak

Bizonyára Te is tapasztaltad már, hogy a nevelés és tanulás nem áll meg, hanem élethosszig tart. Itt láthatod azokat a lehetőségeket, melyeket a fent említett próbarendszeren túl kezdhetsz el.

Különpróbák

Különpróbák

Ha valamelyik próba anyag jobban érdekel, akkor kezd el bátran a különpróbázást belőle! Rengeteg izgalmas különpróba vár minden 12 évnél idősebb cserkészre, akik már legalább 2 táborban voltak és teljesítették a Cserkész I. próbát (vannak olyan különpróbák ahol ennél szigorúbbak a feltételek - lásd az adott különpróba leírásánál)!

Szakágak

Szakágak

Cserkészetünkben a legmagasabb szintű tudást a szakágak nyújtják. Egy szakágat már több különpróba anyagára épülve, szakmai közösségben, szakmai vezetővel, életformáddá válva tudsz folytatni. Itt láthatod a MCsSz szakági közösségeinek gyűjteményét. Ne habozz csatlakozni!

Egyesületi képzéseink

Egyesületi képzéseink

Csapatunkban/egyesületünkben is van lehetőséged olyan szakmai ismeretek elsajátítására, amelyek elvégzésével a személyes fejődéseden túl a csapat működéséhez is nagyban hozzájárulsz.

MCsSz képzései, tanfolyamai

MCsSz képzései, tanfolyamai

További tanulási lehetőségként jó szívvel ajánljuk a MCsSz "Tanulj otthon" nevű oktatási portálját. Leendő vezetőknek a vezetőképzés céljából, képesített vezetőknek továbbképzés céljából ajánljuk az Egységes Vezetőképzési Online Központot (EVOK).

Vezetőknek

Kedves Vezetőnk!
A felettesed által jóváhagyott munkatervedhez, őrsi/raji programjaidhoz és a próbáztatásaidhoz segítségként ajánljuk még: