Angyalkert Ifjúsági- és Oktatóközpont

Kik vagyunk?

A világ legnagyobb gyermek- és ifjúsági mozgalmának, a Magyarországon is több, mint 12 ezer fővel működő cserkész mozgalomnak a Budapest-Kertvárosban működő egyik helyi közössége vagyunk mi, szentmihályi cserkészek. Kisebb megszakítással több, mint 90 éve végezzük közösségépítő munkánkat.
Ebben a küldetésben sosem voltunk és most sem vagyunk egyedül.
Már az 1920-as évektől kezdve fontos társaink a nevelésben a gyermekek szülein és a szomszédos cserkészcsapatokon túl, a helyi egyházak/gyülekezetek, a régióban működő iskolák, az önkormányzat és számos kertvárosi kötődésű civil szervezet és vállalkozó.

Mi az Angyalkert?

Nap, mint nap a fiatalok közösségeivel foglalkozva nagy szükségét érezzük egy olyan regionális oktatási- és ifjúsági centrumnak, ahol jól megfér egymással a XXI. századi technológia- és a környezet védelmének tanítása mozgalmunk egyik alapmódszere, a cselekedve tanulás által.
Az Angyalkert Ifjúsági Centrum egy konténerekből összerakott ház lesz, benne a kertvárosiaknak, iskolásoknak, cserkészeknek szóló képzésekkel és programokkal. Pályázati támogatásokból két konténert már be is szereztünk ehhez, melyek közül az egyiket jelenleg raktározásra, a másikat pedig mobil oktatóteremként használjuk. Keressük a centrum helyszínét és további partnereket a megvalósításhoz.

Aktuális képzéseink

Képzéseinket már útjára is indítottuk, függetlenül attól, hogy az Angyalkert még tervezés és építés alatt áll. Mobil oktatatóteremként szolgáló konténerünkkel ugyanis bármely kertvárosi iskola udvarára díjmentesen ki tudunk települni a tanfolyamaink idejére pályázati támogatásainknak köszönhetően. A fiatalok körében is népszerű és a jövőben alapvető készségnek számító robot programozást már évek óta oktatjuk. Ehhez tervezzük további, szintén iskolásoknak szóló hang- és rendezvénytechnikai és közösségi médiás képzések beindítását is. Ezek a képzések egyben ízelítőül is szolgálnak az Angyalkert centrumban lévő lehetőségek kínálatából.

LEGO EV3 robot2020. szeptemberétől is indulnak a nagy sikernek örvendő Robotika tanfolyamok, melynek keretében a közkedvelt LEGO Mindstorms robotok segítségével programozást lehet tanulni! A robotok szenzorokkal érzékelik a külvilágot, és motorjaik segítségével különféle feladatokat tudnak elvégezni. A programozói felületnek köszönhetően könnyű megtanulni a programozást, ugyanakkor összetett és érdekes feladatokat lehet elvégezni a LEGO Mindstorms-okkal.

Kiket várunk?
Olyan felső tagozatos és középiskolás korú érdeklődőket várunk, akiket vonz a robotok vagy a programozás világa. Akkor is jelentkezz bátran, ha még nem találkoztál ilyen robotokkal vagy sosem programoztál! Az alapoktól kezdünk.

Helyszínek:
hamarosan

Tanfolyam csoportok és időpontok:
hamarosan

Jelentkezés:
Jelentkezni a 929szentmihaly.hu-n történő ingyenes regisztrációval tudsz, amelynek során ki tudod választani melyik tanfolyamon szeretnél részt venni.

Költség:
A képzés költsége: hamarosan
Melyet készpénzben tudsz befizetni a tanfolyam első alkalmán.

Oktatónk:
Kiss Csaba

Hangosítás2020. szeptemberétől hang- és rendezvénytechnikai ismereteket is lehet nálunk tanulni. Ezen a képzésen az iskolai/egyházi méretű rendezvények hangosításával és technikai megvalósításával foglalkozunk. A rövid elméleti ismeretet követően hangosító felszerelésünk (hangtechnika, sátrak, áramfejlesztő) segítségével biztos készséggé fejlesztjük a résztvevő diákok számára az iskolai rendezvények műszaki megvalósításának képességét.

Kiket várunk?
Olyan felső tagozatos vagy középiskolás érdeklődőket várunk, akiket érdekel a rendezvényszervezés és a hangtechnika világa. Akkor is jelentkezz bátran, ha még nem ismered ezt a világot! Az alapoktól kezdünk.

Helyszínek:
hamarosan

Tanfolyam csoportok és időpontok:
hamarosan

Jelentkezés:
Jelentkezni a 929szentmihaly.hu-n történő ingyenes regisztrációval tudsz, amelynek során ki tudod választani melyik tanfolyamon szeretnél részt venni.

Költség:
A képzés költsége: hamarosan
Melyet készpénzben tudsz befizetni a tanfolyam első alkalmán.

Ha már van fiókod a 929szentmihaly.hu-n, akkor bejelentkezés után elég csak csatlakoznod (a JOIN gombot lenyomva) az alábbi tanfolyami csoportok egyikéhez!

Tanfolyami csoportjaink

A képzéseink személyes alkalmai között online tanfolyami csoportokban is zajlik az oktatás. A jelentkezéstől kezdve a tanfolyami csoportban lehet egymástól kérdezni, posztolni és az otthoni feladatokhoz fájlokat feltölteni. Az oktatókat is ezen a platformon keresztül éritek el, akik így is segítenek és ösztönöznek Titeket a tanulásban.

Az Angyalkert projekt mérföldkövei

2019
Első konténer beszerzése és raktározási célra történő elhelyezése a Teleki Pál Cserkészparkban.

2020
Második (iroda)konténer beszerzés és képzések indítása a kerületi iskolákban.

2021
Eladó üres telek vásárlása a régióban és a konténerház összeszerelése.

2022
Angyalkert Ifjúsági- és Oktatási centrum megnyitása

Támogatóink

Kapcsolat

Tűzliliom Egyesület
1161 Budapest, Pál utca 44.
Téglás Gergely, egyesületi elnök
+3670/507-42-42
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

FacebookInstagramYoutube