Kedves Csapattag / Látogató!

Szeretettel köszöntünk cserkészcsapatunk háttérszervezetének, a Tűzliliom Egyesületnek a honlapján. A 2017-ben útjára indult egyesületünk biztosítja a 929. sz. Szent Mihály cserkészcsapat jogi, pénzügyi és operatív működtetését.

Egyesületünk információi:

Egyesületünk neve: Tűzliliom Egyesület

Székhely cím: 1161 Budapest, Pál utca 44.
Adószám: 18750353-1-42
Levelezési cím: 1625 Budapest, Postafiók 108. (ÚJ!)
Email: [email protected]
Bankszámlaszám: 11704007-22035677 (OTP Bank)
Alapszabály: MEGTEKINTÉS
Pénzügyi szabályzat: LETÖLTÉS
Határozatok Könyve: MEGTEKINTÉS (Csak elnökségi tagoknak. Betekintés kérhető az egyesület elérhetőségein.)
Belépési nyilatkozat: LETÖLTÉS
Kilépési nyilatkozat: LETÖLTÉS
Tagdíj: 1.000 Ft/fő/év
Tagi kedvezmények: 5.000 Ft/fő/év programkedvezmény, @929szenmihaly.hu végű Google fiók (30 Gb) (Mindkettő igényelhető az egyesület elérhetőségein /hamarosan a "Támogatást kérek!" felületen keresztül/)

Tagsági információk:

BELÉPÉS:
Az egyesületbe belépni a kitöltött és aláírt belépési nyilatkozattal lehet, melyet az Elnökségnek kell eljuttatni (másolatban az egyesületi emailcímre küldve és eredetiben az elnökségnek átadva vagy a levelezési címre küldve). A tagsági felvételről az Elnökség egyszerű szótöbbséggel dönt.
KILÉPÉS: Az egyesületből kilépni a kitöltött és aláírt kilépési nyilatkozattal lehet, melyet az elnöknek kell megküldeni (másolatban az egyesületi emailcímre küldve és eredetiben az elnökségnek átadva vagy a levelezési címre küldve). A tagsági viszony a kilépési nyilatkozat Egyesület általi átvételének napján szűnik meg.
KÖZGYŰLÉS: évente legalább egyszer, személyes jelenléttel vagy kizárólag elektronikus hírközlő eszköz segítségével.
TAGDÍJ: Az egyesület tagjai évente 1.000 Ft tagdíjat kötelesek fizetni az egyesület bankszámlaszámára (NÉV+TAGDÍJ közleménnyel). Tagdíjtartozás esetén az Elnökség írásban felszólíthatja az érintett tagot, melynek kézhezvételét követő 30 napon túli tagdíjfizetés elmaradása esetén a tagsági viszony automatikusan megszűnik.
KEDVEZMÉNYEK: A tagi kedvezményeket minden esetben a tagnak igényelnie kell az egyesület elérhetőségein. Automatikus kedvezmény nem jár egyik tagnak sem. Az adott évben nem igényelt programkedvezmény nem halmozható (nem vihető át a következő évre).

ELNÖKSÉGI ÜLÉSEK: Az Elnökség legalább negyedévente (de általában havonta) ülésezik. Az ülések nyilvánosak, melyekre az egyesület elérhetőségein keresztül lehet bejelentkezni.

Tüzliliom Egyesület
Operatív csoportok Approval 12 Users
? Hamarosan újranyitjuk a LiliomSHOP-ot, addig is néhány érdekességet megosztunk Veletek.
liliomshop_erdekesseg.jpg
Szeretettel ajánljuk a Tóth Ilonka Szülőházéért Alapítvány szervezésében megrendezésre kerülő fáklyás, imádságos megemlékezést.
Imádkozzunk advent 2. vasárnapján lelkünk békéjéért, a háború megszűnéséért!
Időpont: 2022. december 4., 16:00
Kezdő helyszín: Tóth Ilonka tér (1162 Bp., Állás utca 31.)
nema_notuntetes.jpg
Emlékezzünk meg az 1956 .12.04-i néma nőtüntetésről!_Oldal_2.jpg
Emlékezzünk meg az 1956 .12.04-i néma nőtüntetésről!_Oldal_1.jpg
Milyen új termékeket szeretnél a LiliomSHOP-ban látni?
Szavazz és javasolj!
https://poll.app.do/liliomshop-uj-termekek
Csapatunk ezen a napon ünnepli fennállásának 95. évfordulóját!
A mai napon több posztban is jelentkezünk ezzel kapcsolatban.
Tartsatok velünk!

https://929szentmihaly.hu/csapatprogramok/587-csapatunk-szuletesnapja?date=2022-06-08-00-00
csapat_gyertyak.jpg
Kedves Cserkészek, Ösztöndíjasok, (leendő) Munkacsoport Tagok és Érdeklődők!

Sok - akár évek óta tartó - fejlesztéssel szeretnénk elkészülni decemberben, hogy csapatunk 95. évében a virtuális térben is minden eszköz a rendelkezésetekre álljon a közösségépítő, nevelő munkátokhoz.

Többek között ezeken dolgozunk:

- LiliomSHOP és liliomok gyűjtése újraindul decemberben, mert értékesnek tartjuk Mindannyiotok önkéntes munkáját, amelyekért liliomok járnak. Januártól új, izgalmas ajándékokra és emlékéves medálokra tudjátok majd beváltani online fiókotokban gyűjtött liliomaitokat.

- megújult, könnyen kezelhető képtároló szoftverbe töltjük át az elmúlt 20 évben készült közel 30 ezer képünket. Minden fiókkal rendelkező csapattag egyszerűen tud majd képeket feltölteni, rendszerezni-keresni és kommentelni egyaránt akár a mobiltelefonjáról is.

- hamarosan modern kölcsönző rendszerünkön keresztül használhatjátok több ezer elemből álló könyv- és szertárunkat. Az elemek keresése és kölcsönzése olyan egyszerű lesz mintha egy webshopban vásárolnátok.

- érkeznek a próbázást segítő alkalmazások is: E-learning platform és a PróbAPP applikáció. A platformon a cserkészvezetők, munkacsoportvezetők és képzésvezetők bármilyen interaktív tudásanyagot létrehozhatnak, amelyet bárki elsajátíthat majd akinek van 929-es fiókja. A mobilra tervezett PróbAPP-ban pedig a korosztályi tudásanyagot lehet játékos kvíz formájában tanulni és gyakorolni.

- több száz fős közösségünk minden tagjának és vezetőjének is készülünk egy ajándékkal: az irányítópulttal (dasbhoard felülettel). Ezen keresztül minden tagsági és vezetői feladat és információ egy helyről könnyen átlátható és elérhető lesz kiegészítve 929 felhővel, amelyben a csapat teljes digitális állománya biztonságos módon tárolódik és tovább gyarapítható.

Most szombaton 14:00-kor tartsatok velünk online a https://929szentmihaly.hu/googlemeet felületen!

Zoli, Hajna, Tegger
929_online_meeting.jpg
Várunk Mindenkit szeretettel a november 20-ai egyesületi-munkacsoport napunkra!

9:00-kor találkozunk a rákosszentmihályi plébánián, majd együtt kiutazunk a Teleki Pál Cserkészparkba (aki akar egyből oda is jöhet), ahol konténereinkben lévő felszereléseket fogjuk pakolni és további önkéntes munkát végzünk a parkban.

14:00-ra tervezünk visszaérni a plébániára, ahol az irodai adminisztrációt végzünk és berendezzük a frissen épített vezetői szekrényünket is.

A délután során pályázati tevékenységet is végzünk, melynek során 929 motivációs térképünket nyomtatjuk molinóra és beszerzünk egy drónt és egy GoPro kamerát.

Bármikor bekapcsolódhatsz!
Kérjük hozz magaddal munkaruhát és ebédet!
A jó hangulaton kívül kapsz még:
- 5 liliomot (amelyet a LiliomSHOP-ban válthatsz be)
- ösztöndíjas / iskolai önkéntes igazolást
- cserkészeknek 2.1.4.4. Olvasottság próbapont teljesítést
- cserkészeknek 3.2.2.1. Eszközhasználat próbapont teljesítést
- kószáknak 2.2.2.6.1. Őrsi élet próbapont teljesítést

Utóbbi három kötelező próbapont, melyet csak egyesületi-munkacsoport napokon lehet teljesíteni. Ha nem tudsz most jönni, semmi baj mert tudsz jönni máskor is! Hamarosan közzétesszük a féléves egyesületi-munkacsoport naptárunkat.

További részletek: https://bit.ly/3oI7nNS
irodakontener_1.jpg
szekreny_1.jpg
dji_mavic_mini_01_l.jpg
929motivacio.png
gorpo8.png
Aktuális feladatok ösztöndíjasainknak:
- Motivációs térkép megrajzolása (augusztus 10-ig): https://bit.ly/3bLTJnm
- Képek átköltöztetése a 929szentmihaly.hu/kepek -ről az új képtárba. Útmutató itt: https://bit.ly/3xp6TP6 - https://youtu.be/TNZJXtn-fmM (Felhasználónév: Iroda; Jelszó: Palast_2014)
- Szertár-könyvtár szövegkeresési feladat: https://bit.ly/3CtHyYe
- Szertár-könyvtár feltöltési feladat: https://bit.ly/3jvSpIr
- PróbAPP kérdéseket írni bármikor ide: https://bit.ly/3eL9vRf
- Alkotó (maker) képzés kidolgozásának véglegesítése: https://bit.ly/2SK0vmQ

Ösztöndíjas munkaidő összesítő: https://bit.ly/3jVQtuC
Csapatunknak, egyesületünknek, ösztöndíjasainknak és a NEA2021 pályázatnak köszönhetően idén már második alkalommal ismerkedhettek meg a XVI. Kerületi Önkormányzat János utcai napközis táborában a LEGO robotokkal a gyerekek. A program nagy népszerűségnek örvendett, és bár egyszerre az eszköz- és helykapacitásunkkal 10 főt tudtunk fogadni, de egy kis átszervezéssel megoldottuk, hogy a nap folyamán 14 gyerek tudjon aktívan bekapcsolódni a programba.

Miután megismerkedtek a robotokkal, azok felépítésével, elkezdődött a programozás, amibe nagy lelkesedéssel vágtak bele. Kipróbálták, hogy amit a számítógépen megvalósítottak, hogy működik élesben, majd különböző kihívásoknak kellett eleget tenniük. Korrigálták a programot, ha valami nem sikerült, nézték, hogy hány fokot kell fordulnia, mikor kell megállnia a robonak, szaladtak vissza és módosították a programot. Egymással is versenyeztek, de legfőképpen önmagukkal, mindeközben együtt is dolgoztak, segítették egymást, türelmesek voltak társaikkal. És a végén elkészítették életük első robottánc koreográfiáját.

Sokan kértek szórólapot, a LEGO robotokkal való megismerkedés a cserkészet és a csapat közelébe is hozta ezeket a gyerekeket. Remélhetőleg szeptembertől több 929-es tagja is lesz csapatunknak közülük.
robotika_jul8.jpg
A csapatunk és az egyesületünk történetében először megtartottuk az első napközis tábori napunkat a János utcai, XVI. kerületi napközis táborban.
Minden csütörtökön ösztöndíjasaink vezetik a LEGO robotok játékos használatáról szóló képzést az érdeklődő gyerekeknek, rengeteg cserkész ismerettel kiegészítve.
Sőt a nyári 8 tábori napunkból amit ott töltünk, 3-on csak cserkész közösségi játékokat fogunk játszani 3x160 gyerekkel.
Óriási az érdeklődés mind a robotika, mind a cserkészet iránt.
Szerződött partnereinknek és támogatásuknak (Kerületgazda Szolgáltató Szervezet és Szentmihályi Kulturális Központ) és a NEA2021 támogatásunknak köszönhetően hosszú távú célunk, hogy innentől kezdve minden nyáron részt vehessünk a nyári napközis táborok cserkész/alkotó programjainak szervezésében. Többezer gyermeknek szeretnénk ezzel megmutatni a cserkész nevelési módszerünk és a XXI. századi alkotópedagógia találkozásának óriási lehetőségeit – minden nyáron ösztöndíjprogramot biztosítva a program megvalósítóinak.
napkozis_tabor_osztondijasok_elsonap_2021.jpg
Egyesületi-mcs program 2021 és Egyesületi Ösztöndíj Program 2021 indító vetítés a PDF-ből elérhető.
— looking for 2021
Használd ki még jobban az Excel lehetőségeit!
Ingyenes (regisztrációhoz kötött) online oktatás az alábbi linken.
A vezetői, egyesületi és munkacsoport munkához egyaránt hasznos ismeretekről lesz szó.
május 4. kedd, 14:00-15:30
május 17. hétfő, 14:00-15:30
június 10. csütörtök, 14:00-15:30
excel_tanfolyam.png
Folytatódik a NIOK Alapítvány és a Morgan Stanley közös Excel képzéssorozata! A részvétel továbbra is ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Angyalkert Reggeli LIVE 3 - Ötletelj Zolival!
nyitokep_angyalkert_reggeli_zoli.jpg
Ötletelj Zolival az Angyalkert lehetőségeiről!
Angyalkert Reggeli LIVE 2 - Hogyan tudsz bekapcsolódni a projektbe?
angyalkert_2_felvetel.jpg
Szeretnél bekapcsolódni az Angyalkert projektbe? Válaszd ki a Neked megfelelő lehetőségeket!
Idén szeptembertől bővülnek illetve módosulnak egyesületünk támogatási lehetőségei!
Továbbra is minden támogatás kérést itt tudtok elküldeni: 929szentmihaly.hu/kerelem
— celebrating Támogatást kérek! oldal megújítása
uj_tamogatasi_tipusok.png