Szentmihály-napi búcsú

Szeptember végén a rákosszentmihályi egyházközség tagjai hagyományosan megrendezik a Szentmihály-napi búcsút, melynek keretében a délelőtti ünnepi szentmise és körmenet után egésznapos vásár és színpadi előadások forgataga várja az arrajárókat. Idén 10. éve, hogy csapatunk is megjelenik az búcsú rendezvényén, minden évben valamilyen különleges programmal.

Szeptember 28-án korán reggel már komoly építkezések és pakolások zajlottak a Templom téren. Minden búcsúra jövő sátor és rendező igyekezett idejekorán felállítani a saját standját. Mi cserkészek is nekiálltunk a szokásos nagysátrunk és egy kifeszített ponyva felállításához. Idén ugyanis a filmvetítések és promóciós bemutató asztalon kívül egy Óriás Társasjátékkal is vártuk a gyerekeket. Ezen játék során egy hatalmas ponyva volt a játéktér, melyen különféle jelekkel elátott lapokon kellett végigmenniük a játékosoknak egy óriás dobókockán dobott értékeknek megfelelően. A jelek az adott lapon lévő feladatot jelképezték melyek között volt állathang és nyom felismerés, csillagászat, memóriajáték cserkésztárgyakkal, színezés, rovásírás megfejtés és az igazán szerencsésekről még cserkész egyenruhás fotót is készítettünk, hogy a játék során rövid időre kicsik és nagyok egyaránt kipróbálhassák milyen érzés cserkésznek lenni.

Közel 40 gyerek járta végig a játékot (volt aki többször is) és a végén mindenki kapott új szórólapot, cserkészsütit, cserkészképeslapot és karkötőt is.
Ezen az eseményen az ünneplés mellett nagy öröm találkozni ismerősökkel, partner szervezetekkel egyaránt. Köszönjük a szervezést Petrovics Sándornak és az egyházközségnek. Köszönjük minden cserkészünknek akik segítettek a cserkész részleg kialaításában!