2014 november 15-én a Szent László raj a Budakeszi Vadasparkban volt túrázni. A korai indulás és az esőre álló idő ellenére mind a négy őrs majdnem teljes létszámmal felsorakozott. A névsor felolvasása után sikerült elindulnunk a metróval. 

A Széll Kálmán téren átszálltunk a 22-es buszra és meg sem álltunk a Vadaspark megállóig. Elmentünk a Szanatórium mellett majd egy kis ösvényen keresztül el is értük a Budakeszi Vadasparkot. A jegyvételt követően bementünk. Leültünk a padra, imádkoztunk, ebédeltünk. Az ebédet követően kiosztottak nekünk őrsönként egy feladatlapot melynek megoldásához végig kellett járnunk a Vadasparkot és minden állat részletes leírását tüzetesen el kellett olvasnunk.

A teszt kitöltése után kezdetét vette a kereskedős játék melynek lényege árfolyamok és grafikonok segítségével kereskedni és minél nagyobb haszonra szert tenni. Minden csapat a teszt eredményének függvényében kepta meg a kezdő pénzmennyiséget. A négy állomás között futkározva jót játszottunk. A versenyt a Sólyom őrs nyerte. A verseny végeztével megebédeltünk és még nézelődtünk egy kicsit. Miközben járkáltunk ránksötétedett. Kisétáltunk a Vadasparkoból és a közeli tűzrakóhelynél telepedtünk le. Mindenkinek meg volt a maga feladata: ki fát gyűjtött, ki a tüzet rakta, ki pedik a vacsora előkészítésében segédkezett. A tűz megrakása után feltettük főni a paprikás krumplit. Néhányan maradtak figyelni a tűzre, de a többség elment számháborúzni az erdőbe.
A vacsora elkészültével mindenki odaült az asztalokhoz és elkezdtünk enni. A vacsora után már csak arra volt időnk hogy, összepakoljunk magunk után és elinduljunk haza felé. A hazaúton már mindenki fáradt volt, de szép emlékekkel térhettünk haza ez után az együtt töltütt nap után.

További képeket itt lehet megtekinteni


Jó Munkát!
Járó Zoltán (Sólyom őrs)