Szeptember 27-én a Magyarság Házában megrendezésre került a "Mindent a toborzásról" konferencia, melyre minden cserkészvezetőt szeretettel várt a Magyar Cserkészszövetség. Az értékes gondolatokon kívül minden csapat kapott egy toborzási csomagot is, melyben cserkészújságok, toborzóplakátok, szórólapok és tervezőnaptárak voltak az új cserkész arculatnak megfelelően elkészítve gondosan összecsomagolva.

Csapatunkat parancsnokunk, Tegger képviselte. Az előadások sok érdekességre mutattak rá, többek között arra, hogy a Magyar Cserkészszövetség konzorciumi partnereként működő Bethlen Gábor Alapítvány által készített felmérés kimutatta, hogy a társadalom 80%-a (!) nem ismeri a cserkész mozgalmat és nem tudja kik azok a cserkészek. Toborzás szempontjából tehát ezen a téren van mit tenni. Egyébként a BGA-nak ezen felmérésében a mi csapatunk is részt vett a tavalyi év során, amikor az őrsök tagjaival és felnőttcserkészeinkkel készítettek interjúkat.
A sok érdekességet és hasznos információt tartogató előadások után egy svédasztalos vacsora várta a vendégeket, melyhez közben a Cserkész Zenekar adott egy rövid koncertet. Rendkívül hasznosak az ilyen jellegű rendezvények, melyeken a fejlesztésen és ismeretszerzésen túl sok ismerőssel, vezetőtárssal is találkozhat az ember.