Rejtélyes üzenetre bukkantak aFehérfarkasok az egyik péntek délutánon. Az üzenet pontokat és vonalakattartalmazott, így a lányok a morzetudásukkal, nekiálltak megfejteni. Kíváncsianfordították le a szavakat egymás után és nagyon örültek, amikor végreelkészültek vele. Ám az üzenet egy újabb rejtvény volt:
Tudást őrizez a rejtvény,
Minden szavaegy nagy rejtély,
A megoldás,kulcsa az ögyknek,
Ezértremélem, megfejtitek!
Az elsőlépés egyszerű,
Ám messzemég a mestermű,
Elhívtiteket messze s távol,
Hol egykirályunk szobra táncol,
Nagy rétterül el a tájon,
Az időmeglátszik a fákon,
Gyerekzsibongáscsendül,
A drótkötél,ugrásra zendül,
Következőremikor gyűlünk,
Mi mind odakerüljünk!
 
Tanakodtak a lányok, hogy vajon mitrejthet a szöveg. Egy kis gondolkozás után rá is jöttek, hogy a közeli TanácsParkról van szó. Így hát eltervezték, hogy egy hét múlva pénteken, felkeresikés felkutatják a helyszínt. Ám a hét közben újabb rejtélyes üzenetbe botlottak,ezúttal SMS formájában. Az SMS-ek különböztek egymástól, mindenki más-másönmagában értelmetlen üzenetet kapott, ám ez sem riasztotta meg őket. Péntekentalálkoztak tehát a megadott időpontban és a megadott helyszínen. Ott mécsesekvárták a Fehérfarkasokat, amely elvezette őket a célhoz. Azaz a játszótérre,ahol kókuszgolyó és
magaSherlock Holmes várta az őrsöt. A falatozás előtt Sherlock elmesélt nekik egyszép, megható történetet és titkos tanácsokat adott a lányoknak.
 
Kiss Noémi őv. (S.H.)
Fehérfarkas őrs