Minden év áprilisában van egy nap,amikor a társadalom sok egyenruhás cserkésszel találkozhat a városok utcáin ésa parkokban. Fontosnak tartjuk, hogy a látható cserkészmozgalmunkon keresztülközelebb hozzuk az emberekhez életformánkat és nevelési pedagógiánkat.
2010. utánidén is április 20-án cserkésznapot szerveztünk a XVI. kerületben, ahol azÖnkormányzat előtti parkban egész napos rendezvény keretében vártuk a cserkészés nem cserkész érdeklődőket. Több mint száz cserkész vett részt az eseményen a33-as, 96-os, 140-es, 173-as, 205-ös, 293-as, 305-ös, 929-es, 1031-es, 1032-escsapatokból. Nagy öröm volt, hogy ennyien közösen ünnepelhettünk és méglegalább kétszáz nem cserkész érdeklődő és arra járó fordult meg aznap aHavashalom parkban, hogy megnézze kik is vagyunk mi cserkészek.
         Az ünnepi megnyitón Balu, OrszágosVezetőtiszt köszöntötte a közelről és távolról érkezett cserkészeket ésfelhívta a figyelmet arra, hogy pár hónap múlva sokszor ennyien fogjuk együttünnepelni a magyar cserkészet fennállásának 100. emlékévét az ócsai NemzetiNagytáborban. Majd csapatunk fenntartója, Gábor atya köszöntő soraikövetkeztek, aki hangsúlyozta, hogy a közös ünnepen mennyire fontosészrevennünk a Mennyei Atya sugárzó szeretetét a mellettünk álló cserkészekbenés nem cserkészekben egyaránt. Kiemelte, hogy az imádságnak és hálaadásnakhelyet kell adjunk a szívünkben, melyre egész nap az imasátorban is voltlehetősége mindenkinek.
         Ezen kívül a csapat és cserkészettörténetét röviden bemutató kultúrsátor, a Sarkad Udvarral közösen„üzemeltetett” kézműves és népi játékokat bemutató kézműves sátor és amegéhezett résztvevők éhségét csillapító La Koma sátor várta egész nap aprogram résztvevőit. Akik a nap során kipróbálhatták ügyességüket arekeszmászásnál és kötélpályán, a GPS-es kincskeresésnél és a svédpályán, és aszámháborúban. A kisebbeket gyereksátor - kiscserkész játékokkal - és ugrálóvárvárta.
         Közbenegész napos színpadi műsor fogadta a főtéren lévőket, melynek során azegészséges életmódról halhattunk előadást Kovács Szilvia életmód tanácsadótólKratofil Zita beszélgetőpartnereként, néptánctanítás volt Steiger Anitacserkésztestvérünk vezetésével, beszélgettünk a hálaadó imádság erejéről ésjelentőségéről Kertész Ferenccel, fellépett a pár hete alakult Anatidaephobia (Cserkészzenekar)Csuka Zsolt vezetésével és a délután során Szőnyi Erik hangmérnök, énekesvalamint Farkas Zoltán és Végel Zsuzsa énekesek nagyszerű produkcióithallhattuk. A vendéglátó 929-es csapat is készült egy flashmob tánccal GáspárEszter koreográfiájával és betanításával. Zárásként pedig a kósza és vándorkorosztályoknak szóló rockkoncert volt hallható az őrbottyáni cserkész zenekar,a Flashbang közreműködésével.
         A nap végén a cserkésztáborok egyiklegjellegzetesebb hangulatát megidéző tábortűzzel zártuk ünnepségünket, melyena sok szülő és látogató mellett vendégünk volt Ronkay János – Hangya, kerületivezetőtiszt is. Bízunk benne, hogy a lelkesedés tüzét valamennyien hazavittükaz eseménydús nap után és pár hónap múlva találkozunk a Nemzeti Nagytáborban!
         Köszönjük szépen a több, mint tízhivatalos támogatónknak a program megvalósításában nyújtott segítséget éstámogatást!
         Képeket és videókat az alábbi linkekenkeresztül lehet megtekinteni:
 
 
 
Jó Munkát!
 
Budapest –Rákosszentmihály, 2013. április 28.
 
Téglás Gergely - Tegger st.
csapatparancsnok