929 új szertárkonténer

Március 2-án érkezik új szertárunk egy 40 lábas tengeri konténer formájában a gödöllői Teleki Pál Cserkészparkba. Sok éves előkészületi munka van mögöttünk, de a következő hetekben minden csapattag közreműködésére szükség lesz! Ugyanis a területet elő kell készíteni a konténer érkezése előtt. Gyertek segíteni őrsötökkel, családtagjaitokkal a parkba!

Helyszín: Mogyoród, Teleki Pál Cserkészpark, Cserkész utca (TÉRKÉP)
Megközelítés: HÉV-vel (Szentjakab megállótól vagy Erzsébet park megállótól 2-3 km gyalog), autóval
Feladatok: lomeltakarítás, favágás, földegyengetés, takarítás
Hoznivalók: kerti munkához réteges öltözék, kerti munkához való lábbeli (bakancs), BKK jegy vagy bérlet (ha HÉV-vel jöttök), munkakesztyű, enni-innivaló (mindennap kaptok tőlünk is teát és ennivalót), (fej)lámpa
Kapcsolódó próbapontok: Cserkész 1.1.5, 2.2.2.7, 2.2.3.3; Kósza 2.2.2.6.1, 2.2.2.7.1, 2.2.3.3.2; Vándor 2.3.3.3

Az alábbi alkalmakon várunk Titeket a Teleki Pál Cserkészparba az előkészítő munkálatokra (mindegyik alkalomért kétszer annyi, azaz 10 liliom jár!):
Február 17. (vasárnap), 9:00 - 17:00 között
Február 23. (szombat), 13:00 - 17:00 között
Február 24. (vasárnap), 9:00 - 17:00 között
Március 2. (szombat), 9:00 - 17:00 között
Jelentkezéshez kérjük írjátok be magatokat ebbe a táblázatba (jelezzétek azt is, hogy tudtok-e autóval jönni):

Beírom magam!




Bővebben a csapatotthon bővítésről

Nagyjából 5 évvel ezelőtt kinőttük a szertár helységünket és elkezdtünk bővítési megoldások után nézni. Sok tárgyalás és egyeztetés után arra jutottunk, hogy a legmegfelelőbb bővítés konténer(ek) formájában történhet. Ahogy egyre jobban megismertük ezt a lehetőséget felcsillant előttünk egy konténerekből összerakható új csapatotthon lehetősége is (a háború előttig a szentmihályi cserkészeknek saját maguk által épített otthonuk volt a Templom téren - lásd bővebben Múltunk), amely egy üres kerületi telken elhelyezve akár raktározási, oktatási, sportolási, kertgazdálkodási centurmként is szolgálhat a kerület iskolásainak, cserkészeinek, kertbarátainak, stb. egyaránt. A projekt fedőneve jelenleg #angyalkert projekt. Ennek első eleme ez a mostani - NEA pályázatból megvalósuló - 40 lábas extra magas (30m2; 80m3) tárolókonténer beszerzés, amelyet jelenleg hely hiányában a Teleki Pál Cserkészparkban helyezünk el ideiglenesen, önkéntes munkáért cserébe. Azaz amíg nem találjuk meg a végleges helyét az új csapatotthonunknak, addig minden 929-esnek kötelessége lesz évente legalább egyszer kimenni a parkba és önkéntes munkát végezni.
Itt tartunk most.
Hamarosan elkészül az új csapatotthon megvalósítási terve, amelyhez várjuk segítségeteket, támogatásotokat és közreműködéseteket!