Robotika tanfolyamKiss Csaba oktató vezetésével egyesületünk, a Tűzliliom Egyesület és a X. Cserkészkerület támogatásával 2. éve kerül megrendezésre a nagy sikernek örvendő Robotika tanfolyam. melynek keretében a közkedvelt LEGO Mindstorms robotok segítségével programozást lehet tanulni.

A robotok szenzorokkal érzékelik a külvilágot, és motorjaik segítségével különféle feladatokat tudnak elvégezni. A programozói felületnek köszönhetően könnyű megtanulni a programozást, ugyanakkor összetett és érdekes feladatokat lehet elvégezni a LEGO Mindstorms-okkal.

Jelenleg 1 haladó csoportunk van akikkel játék programozást is tanulunk és 1 kezdő, akik a LEGO robotokkal ismerkednek.

Kiket várunk 2020. szeptembertől?

Mindazon cserkész vagy kósza (felső tagozatos) korosztályú érdeklődőket, akiket vonz a robotok vagy a programozás világa. Akkor is jelentkezz bátran, ha még nem találkoztál ilyen robotokkal vagy sosem programoztál! Az alapoktól kezdünk.

Oktatnál?

A tanfolyam lebonyolításához szívesen fogadunk továbbá olyan önkénteseket is, akik bekapcsolódnának az oktatói munkába. Ha érzel magadban ilyen késztetést, bátran keress minket az "Érdekel a képzés!" gombra kattintva!


Helyszín(ek):
Cserkészgödör (1137 Budapest, Radnóti Miklós utca 38.)
Részletek hamarosan.

Illetve 2020. szeptemberétől Budapest XV. és XVI. kerületeiben is indulnak képzések. Számos általános és középiskolával vagyunk kapcsolatban, összehangolva pedagógiai programunkat. Kiemelt partnereink között szerepel a Rákosszentmihályi Római Katolikus Plébánia és Magyarország legnagyobb ifjúsági szervezete, a Magyar Cserkészszövetség is. Támogatóink között köszönthetjük a National Instruments Hungary Kft.-t, illetve céglátogatásra kaptunk meghívást az önvezető autókkal foglalkozó AImotive-hoz.
 

Érdekel a képzés!
 

Robotika első alkalom

A LEGO MINDSTORMS egy programozható robotikai építőkészlet motorokkal, szenzorokkal. Lehetővé teszi, hogy robotokat vagy más programmal vezérelt gépeket készítsünk velük. Elterjedten használják oktatásra: kifejezetten oktatói készletet is forgalmaz a LEGO. Általános iskoláktól egyetemekig sok helyen találkozhatunk vele. 
Miért a LEGO Mindstorms-t használjuk oktatásra? Alakíthatóságával nagy szabadságot ad a projekteknek. Az építés javítja a térlátást, és már itt is fejlődik a problémamegoldási készség. A programozás során a motorokat és érzékelők jeleit használjuk a feladat során. Ezek valós rendszerek, kisebb-nagyobb pontatlansággal. Mindezt meg kell figyelni, és a projektek során megoldásokat kell keresni. Az így elsajátított tudás gyakorlatias gondolkozást hoz magával.