Szokásos, minden év júniusában megrendezésre kerülő évzáró vezetőségi hétvégénket idén június 25-26-án tartottuk meg. Ez az alkalom a tábori készülődés utolsó nagy egyeztetése szokott lenni és általában a táborhelyre szoktuk szervezni, hogy a helyszín előkészítését is elvégezzük egyben.  Utána pedig sort kerítünk a pihenésre, töltekezésre (már ha vagyunk elegen és végzünk a munkával).  Idén, lévén KNT van, nem mentünk le a táborhelyre, hanem Máriabesnyő felé vettük az irányt. Egy közeli helyet kerestünk ahol tudunk készülni, beszélni a táborról, főzni, ponyva alatt aludni - mintha egy portyán lennénk. Vártuk a vezetőséget és a munkacsoport tagokat, a meghívott kb. 30 emberből 8-an jöttek el.
Szombat reggel a plébánián kezdtük a tábori felszerelések előkészítésével. Utána HÉV-el elutaztunk Gödöllőre, ahonnan gyalogoltunk Máriabesnyőre. Itt Viktor vezetésével tábori megbeszélést tartottunk.
Majd a templom előtt vártuk a Sarlós Boldogasszony Zarándoklaton lévő, egyházközségi zarándokokat, hogy hosszú útjuk végén köszöntsük őket és együtt koszorúzzuk meg Teleki Pál sírját. Számunkra is nagy öröm volt találkozni Kertesi Gézáékkal, akikkel megbeszéltük, hogy az augusztusi 1Úton zarándoklatra és a jövő évi Sarlós Boldogasszony Zarándoklatra kiemelten számítanak a cserkészekre is ( III. próbásoknak próbapont is: 1.2.1.1 Vegyetek részt legalább egy vallási találkozón vagy egy ökumenikus rendezvényen vagy egy zarándoklaton!).
Sőt Fodor Laciék szeptemberben zarándokút festő tanfolyamra is hívják a cserkészeket (középiskolások kötelező önkéntes munkaként is "el tudják számolni").

Reméljük a jövőben egyre több cserkész is bekapcsolódik a zarándoklásokba!

Teleki Pál sírjánál - 929 vezetőség

A koszorúzás és imádság után Viktor vezetésével még egy közeli geoládát is megkerestünk, majd Matyi vezetésével egy rövid kaptatós túra után a Máriabesnyő közeli domboldalon vertünk tanyát: megkezdődtek a ponyvázások, tűzhelykészítések, tűzrakások, árkolások, minden ami egy őrsi portyánál szokás. Majd a finom szalonnázás közepette hosszú éjszakába nyúló tábori vezetőségit tartottunk Viktor vezetésével.
Éjszaka alig tudtunk aludni a sok szúnyogtól, de a beharangozott vihar elkerült minket.
Másnap megreggeliztünk, összeszedelőzködtünk és legyalogoltunk újra a máriabesnyői bazilikáig ahol találkoztunk RMikivel és Hajnával, akik a csapatvezetőségire jöttek ki autóval.
Közösen részt vettünk a szentmisén. Utána megcsodáltuk Márton Lajos (cserkészeket is ábrázoló) freskóit.
Csapatvezetőségit tartottunk - volna, ha eljöttek volna még többen a meghívó alapján. Így sajnos csak egy nagyobb megbeszélést tudtunk kerekíteni döntések nélkül.
Ezután pedig hazaindultunk.

További képek és videók