Minden évforduló nagy dolog az ember életében. Ez így van az emberek által létrehozott intézményeknél, szervezeteknél és mozgalmaknál is. A különbség "csupán" annyi, hogy a személyes évfordulóinkat, születésnapjainkat jobban magunkénak érezzük, jobban át tudjuk élni mint egy "intézményes" évfordulót. Ez utóbbiban van valami olyan, ami túlmutat magunkon és az általunk átérezhető, megélhető léten. Van valami ami összeköt másokkal térben és időben, megerősít és lelkesít. Főleg ha közel száz évről van szó.

A szentmihályi cserkészet jövőre lesz 90 éves. A világcserkészet már túl van a 100. évfordulóján (1907.) és a magyarországi cserkészet is átlépett a második évszázadába (1912.). Nagy szó ez, még akkor is ha minden magyarorszgái cserkészcsapat életéből kimaradt az a bizonyos 40 év (katakomba cserkészet számos helyen volt a kommunizmus alatt is).


Erre a 90 éves évfordulóra készülünk, melyre szeretettel várunk minden cserkészt és nem cserkészt, "valaha volt" csapattagot és leendő csapattagot is egyaránt! 2017-ben számos programon találkozhattok és ünnepelhettek velünk, melyekről hamarosan bővebb információk jelennek meg honlapunkon (929szentmihaly.hu) és valamennyi hirdetési felületünkön. Amire már lehet számítani: Csapatkarácsony, Egyházközségi bál, Június 17-ei ünnepség, Látogatói Nap a táborban.

Tennivaló van bőven, hiszen:
- az emlékévben a jövőre is készülünk (929szentmihaly.hu/jovo)
- új Egyesületünkkel induló szolgáltatásainkat ajánljuk mindenki figyelmébe (929szentmihaly.hu/egyesulet)
- elkészítettük egyházközségünk új honlapját is (rakosszentmihaly.hu), melynek használatáról szóló tréningekre várunk minden érdeklődőt (2017-ben: január 28., február 25., március 25., május 27.)
- idéntől első osztályosokat is fogadunk, akik az alakuló farkaskölyök őrsbe csatlakozhatnak

És még számos izgalmas feladat vár ránk, amelyek bármelyikébe ha szívesen bekapcsolódnál vedd fel velünk a kapcsolatot!
Találkozásunkig hagyományos cserkészköszöntéssel kívánok,

Jó Munkát!


Téglás Gergely - Tegger st.
csapatparancsnok
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; 06705074242
929szentmihaly.hu; facebook.com/929szentmihaly; instagram.com/929_szentmihaly