"Az 1939-es év bállal kezdődött, mert január 21-én volt a csapat első Cserkész Bálja. Főrendező: Nádszegi Emil cserkésztiszt. A bál nagyon jól sikerült, bevétele a nyári táborozásra lett fordítva."

Ez olvasható csapattörténelemkönyvünk 1930-as évekről szóló hasábjain (ha szeretnél többet megtudni a szentmihályi cserkészek kalandos történeteiről 25 Liliomért megvásárolhatod a könyvet a LiliomSHOP-ban). Abban az időben a cserkészeknek színjátszó körük is volt, mellyel szintén sokszor felléptek a helyi rendezvényeken. Hamarosan közreadjuk Kun-Sebestyén Géza bával idén januárban készített interjúnkat is, melyből szintén sokat megtudhattok a múltról.

 
Bár már azóta 90 év is eltelt, van mit tanulni az elődeinktől. Kassai Lajos lovasíjász szavait idézve: "Nem az ősöket kell követni, hanem azt amit az ősök követnek.". Márpedig nálunk, szentmihályi cserkészeknél nagyon sok kincset rejtő ösvényt hagytak ránk az öregek (lásd bővebben Múltunk aloldalcsalád). Csak észre kell vennünk ezeket a kincseket körülöttünk, egymás mosolyában és a közös munkában.

Követjük is a példát: az idei egyházközségi bálon is ott leszünk!
Részletes infók itt: http://929szentmihaly.hu/index.php/346-belepo-az-edenbe
Segítjük a szervezést (kapuőrség, tombola, ruhatár, büfé, pakolás, stb.) és egy nagyon mókás színdarabbal is készülünk! Lesz 929-es sarok, ahol csapatunkról lehet érdekes információkat látni és a 90 éves emlékévünk részeként egy közös zászlófelvonásra is hívunk Mindannyiatokat!
Ha cserkész vagy gyere és vállalj egy munkát! Írd be magad a szervezői excelbe!
Ha nem vagy (már/még) cserkész akkor is gyere, hogy találkozhassunk és támogassuk a bál nemes célját: építsünk újjá egy édenkertet egy moldvai négygyermekes család számára!

Találkozásunkig kívánok Mindannyiatoknak
Jó Munkát!


Téglás Gergely - Tegger st.
csapatparancsnok
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; 06705074242