Kerületi küldöttgyűlés minden évben van, melyre a csapatoknak létszámarányosan kötelességük választott felnőtt tagokat küldeniük. A kerület ötödik legnagyobb csapataként nekünk 3 küldöttünk (Matyi, Viktor, Tegger) és 2 pótküldöttünk (Adri, Gergő) van, akik közül sajnos csak én voltam jelen. Ez elég szomorú és elgondolkodtató a jövőre nézve.

 

Mint minden cserkész gyűlés ez is a szokásos forgatókönyvvel kezdődött (mandátumvizsgálat, levezető elnök megválasztása /Kocsis Alex/, jegyzőkönyv-vezetők és hitelesítők megválasztása, szavazatszámlálók megválasztása, napirend elfogadása, cserkészinduló és ima). Aki felnőtt tagként aktívan részt vesz a csapat vezetőségi gyűlésein, annak ezek mind ismerős momentumok voltak. Sajnos az is sokszor előfordul, hogy kevesen jönnek el még egy ilyen kerületi gyűlésre is - idén is alig 40 körüli volt a létszám (ha nincs meg a határozatképességhez szükséges minimum létszám, akkor a gyűlést összehívó szerv /elnökség/ későbbre időzítve újra összehívja a gyűlést, mely a létszámtól függetlenül határozatképes - ez történt most is).

Hangya (mint a KNT 2016 parancsnoka) röviden értékelte a nyári kerületi nagytábort és kiemelte, hogy mennyire fontos a kerületi gondolkodás és egység. Ez hosszú évek óta fejlődik a kerületben és ennek egyik csúcspontja a tavalyi KNT volt.

Ezután Jóvér Ákos, a KNT pénzügyi vezetője értékelte röviden a KNT-t. Nagyon precíz és alapos munkával sikerült elérni, hogy pluszosban zárják a költségvetést. Így minden csapat létszámarányosan fog kapni visszajáró a maradékból.

Wirnhardt Ádám (kerületi elnök) nyitotta meg a küldöttgyűlést, majd Bangyi (kerületi vezetőtiszt) beszámolt az elnökség elmúlt évi tevékenységéről és pénzügyi működéséről és a jövő évi tervekről. Igencsak mozgalmas év volt (főleg a KNT miatt). Az őrsvezetőképzés is az idei új, negyedik altáborral több humán és pénzügyi kapacitást is igényel majd. A küldöttek teljes egyetértésben elfogadták a beszámőlókat és a jövőre vonatkozó terveket.

Ezután a május 14-ei Országos Küldöttgyűlésre választottunk küldötteket (minden aktív segédtiszt lehet küldött akit csapata ajánl vagy jelentkezik erre a feladatra). Csapatunk részéről Hajna, Viktor és jómagam jelentkeztünk erre a feladatra. Az alábbi eredmény született 929-re vonatkozóan:
- országos küldöttek: Hajna, Tegger
- országos pótküldött: Viktor

A gyűlésen volt szó még:
- az éppen aktuálisan készülő szövetségi stratégiáról Hangya előadásában. Ezt itt lehet megtekinteni és véleményezni.
- az idei STVK-ról Tidu (országos elnök) előadásában
- az idei nagykovácsi Csekrésznapról, Száler Timi előadásában. Részletek itt: Cserkésznap 2017
- én is jeleztem, hogy többen szeretnénk újra elindítani a korábbi Cserkészklub-ot, kifejezetten társasjáték klub jelleggel a Gödörben elősorban a kósza-vándor korosztályoknak szólóan

Fontos 929-re vonatkozó megjegyzés: a Cserkésznap április 29-én lesz, mely idén megint egybeesik a vezetőségi táborhelyfelderítő hétvégénkkel. Ezért itt megint sűrű programnak nézünk elébe, melyben komoly(abb) előkészítő szervezésre van szükség!

Köszönjük X. Cserkészkerület a munkátokat!
JM!
Tegger