Minden évben elmaradhatatlan programok a Cserkésznap és a táborhelyfelderítés.
Annak érdekében, hogy szép kerek és színes beszámolókat tudjatok írni erről az eseménydús két napról én csak néhány vázlatpontot írtam össze.
 
- a Jaguár és Leopárd őrsök a többi 800 résztvevővel vettek részt a varázslatos programon a nagykovácsi kastélyparkban. Fel az őrsi képekkel a  Facebookra és Instagramra!

- kószáink Mr X "szerű" városi akadályversenyen vettek részt és értek el szép eredményt. Hányadikok is lettetek?

- a vezetők és a vándorok a Cserkésznap szervezésében segédkeztek a délelőtt során. Kérünk egy STAFF-os szelfiet feltölteni!

- mi, a résztvevő vezetők biztosak vagyunk benne, hogy látva ismét egy zseniálisan jól és igényesen összerakott "HarryPotteres", azaz "varázslóvilágos" keretmesét a közeljövőben mi is ezt fogjuk éves keretmesénknek választani. A sok jó ötletet mind feljegyeztük, melyeket a következő keretmese szavazásnál látni fogtok.

- Cselőtei Gergő jóvoltából 2 órát eltölthettünk a Noiret Billiárd Klubban, ahol ismét próbára tehette mindenki a biliárdozási tudását. Itt megvártuk azokat is, akik csak délután tudtak bekapcsolódni a programba.

- megtanultuk, hogy mi minden élelmiszerre van szükség egy ilyen jellegű programnál.

- Székesfehérváron részt vettünk a szentmisén

- Rezi szálláshelyünkre megérkezve megbeszéltük a táborhelyfelderítés és a 90 éves évforduló tudnivalóit

- másnap pedig megnéztük a további táborhelyeket: Balatongyörök, Bakonyszentlászló, Héreg

- a nap végére pedig egy különleges helyre túráztunk fel, ahol szintén a későbbi táborokhoz, portyákhoz nagyszerű lehetőséget ismerhettünk meg: Serédi Kastély