Kószák után kószálva éjjel a BükkbenAz idei kósza tavaszi portya a Bükkben volt, melyre sajnos többen nem tudtunk elmenni. Ezért Dancival fogtuk magunkat és utánuk eredtünk szombat este.
Az eredeti cél a cserpeskői barlangszállás volt, azonban Viktor hívott minket útközben, hogy Pes-kőnél elkapta őket az eső, így ott fognak éjszakázni. Átállítottuk a GPS-einket és Felsőtárkány felől kezdük el meghódítani a Bükk-öt.

Tudtad, hogy a csapat 2008-as téli portyája is errefelé volt, a Bükk legrégebbi menházában a Samassa házban?
Kiket ismersz fel az akkori képekről?


További képek


Autóval a Stimetz házig (a kisvonat végállomásáig jutottunk) innen gyalog indultunk tovább. Táblagépünk sajnos lemerülőben volt, amelynek a térképét használtuk. Így Danci mobiljával befotózunk néhány képet a táblagépről, mely végleg lemerült.

Mi a HuMap navigációs applikációt használtuk.
Te milyen navigációs szoftvert használsz? Írd meg Facebook-kommentben vagy blogban!


Az alábbi térképen látható utat tettük meg sötétedés után. Érintettük a Peskői réteket, a Zsoldos nyerget majd a Pes-kő lábánál nem tudtunk tovább menni. Nem volt nálunk más csak a befotózott térkép és mindenhol sötétség. Így memóriából visszagyalogoltunk az autóhoz.


Ennyi volt a mi történetünk. Hamarosan következzék a résztvevő kószák beszámolója!

Addig is kíváncsiak vagyunk, hogy Te mit tettél volna a helyünkben (lemerül a GPS-ed és ott állsz a Bükk közepén a villámló éjszakában) ?
Írd meg Facebook-kommentben vagy blogban!