[pb_row ][pb_column span="span6"][pb_heading el_title="Egyesületünk (korábban Alapítványunk) rövid története" tag="h5" text_align="inherit" font="custom" font_face_type="standard fonts" font_face_value="Verdana" font_style="bold" color="#139913" border_bottom_style="solid" border_bottom_color="#000000" appearing_animation="0" ]Rövid történet[/pb_heading][pb_text el_title="Egyesületünk (korábban Alapítványunk) rövid története" width_unit="%" enable_dropcap="no" appearing_animation="0" ]

Egy cserkészcsapat nem jogi személyiség, ezért a gazdasági és jogi működtetése hivatalos civil szervezet (egyesület, alapítvány, stb.) nélkül nem megoldható. Ez olyan lenne mint egy hajó nélküli legénység. Nézzétek meg, hogy mi volt a mi egyesületünknek (korábban alapítványunknak) a kalandos története!

[/pb_text][pb_button el_title="Tudj meg többet rólunk!" button_text="Tudj meg többet rólunk!" link_type="url" button_type_url="http://929szentmihaly.hu/egyesulet" open_in="new_browser" icon="fa-info-circle" button_alignment="center" button_size="default" button_color="btn-info" appearing_animation="slide_from_left" appearing_animation_speed="medium" ][/pb_button][/pb_column][pb_column span="span6"][pb_image el_title="Image 1" image_file="images/kepek/egyesulet_tortenete.jpg" image_alt="Tűzliliom Egyesület története" image_size="large" link_type="image" image_container_style="img-rounded" image_alignment="center" appearing_animation="fade_in" appearing_animation_speed="medium" ][/pb_image][/pb_column][/pb_row][pb_row ][pb_column span="span6"][pb_image el_title="Csapat és egyesület működtetése 2020" image_file="images/kepek/csapat_egyesulet_mukodes_220.jpg" image_alt="Csapat és egyesület működtetése 2020" image_size="large" link_type="image" image_container_style="img-rounded" image_alignment="center" appearing_animation="0" ][/pb_image][/pb_column][pb_column span="span6"][pb_heading el_title="Működési változások" tag="h5" text_align="inherit" font="custom" font_face_type="standard fonts" font_face_value="Verdana" font_style="bold" color="#139913" border_bottom_style="solid" border_bottom_color="#000000" appearing_animation="0" ]Működési változások[/pb_heading][pb_text el_title="Működési változások" width_unit="%" enable_dropcap="no" appearing_animation="0" ]

Az elmúlt negyed évszázadban Rákosszentmihályon és környékén is egyre népszerűbb lett a cserkész életforma. Több helyszínen, több fizikai és virtuális eszközzel és növekvő költségvetéssel kell a működést biztosítani. Ezért 2018-ban megkezdtük a cserkészcsapat és az egyesület feladatait összehangolni egy feladatmátrixban, ahol mindenki tisztán látja mit KELL tennie és mit LEHET elérnie ahhoz, hogy megfelelően tudjunk működni. A feladatmátrix 2020-as bevezetése az ábrán látható csapat és egyesület közötti működésbeli változásokkal járt.

[/pb_text][pb_button el_title="Megnézem a feladatmátrixot!" button_text="Megnézem a feladatmátrixot!" link_type="url" button_type_url="http://929szentmihaly.hu/csapatunk/mukodesunk" open_in="new_browser" icon="fa-table" button_alignment="center" button_size="default" button_color="btn-success" appearing_animation="slide_from_left" appearing_animation_speed="medium" ][/pb_button][/pb_column][/pb_row][pb_row ][pb_column span="span12"][pb_alert el_title="Alert 1" alert_style="alert-info" alert_close="no" appearing_animation="0" ]

A feladatmátrix nem szolgálati körök gyűjteménye

A cserkészcsapatban és az egyesületben is főleg önkéntes tagok tevékenykednek. Akiknek a feladatait (és lehetőségeit) a gyarapodó létszám miatt tisztázni kellett. Ezért feladatmátrixot hoztunk létre és nem pedig szolgálati köröket, hiszen az önkéntesek feladatokat vállalnak és feladatokkal bízzák meg őket legyen szó akár az egyik legszebb nevelői feladatunkról az őrsvezetésről/rajvezetésről vagy az egyesületi tagságról. Szolgálni a hadseregben kell vagy egy uralkodónak volt szokás de nem nálunk.

[/pb_alert][/pb_column][/pb_row][pb_row ][pb_column span="span12"][pb_heading el_title="Adminisztráció és ügyvitel" tag="h5" text_align="inherit" font="custom" font_face_type="standard fonts" font_face_value="Verdana" font_style="bold" color="#139913" border_bottom_style="solid" border_bottom_color="#000000" appearing_animation="0" ]Adminisztráció és ügyvitel[/pb_heading][/pb_column][/pb_row][pb_row ][pb_column span="span4"][pb_list el_title="List 1" show_icon="yes" icon_position="center" icon_size_value="32" icon_background_type="circle" icon_background_color="#139913" icon_c_value="#ffff00" icon_c_color="#ffff00" show_heading="yes" font="custom" font_face_type="google fonts" font_face_value="Open Sans" font_style="bold" color="#000000" appearing_animation="0" ][pb_list_item heading="Korábbi jegyzőkönyvek" icon="fa-pencil-square-o" ]

Pótoltuk az összes eddigi elnökségi és közgyűlési jegyzőkönyvet, amelyek az Egyesület oldalának Fájlok füle alól hamarosan elérhetőek lesznek.

[/pb_list_item][pb_list_item heading="Postai levelek" icon="fa-envelope-o" ]

- 26 db visszatérésre bátorító / kilépést segítő postai levelet küldtünk ki a 7-23 év közötti, évek óta inaktív tagjainknak a 6/2019.01.26-as csapatvezetőségi határozat alapján 2020. februárjában.
- 33 kertvárosi iskola igazgatónak küldtük ki tájékoztató levelünket a 2020. őszétől tervezett, NEA 2020 pályázatból megvalósuló robotika és hangtechnika képzéseinkről valamint az Angyalkert projektről.

[/pb_list_item][pb_list_item heading="Csapatgondnok" icon="fa-trash" ]

Megújítottuk és kidolgoztuk a takarítás rendjét amelynek első lépése az új csapatgondnoki feladatkör bevezetése volt (8/2020.02.29. csapatvezetőségi határozat) - a járvány miatt a gondnokok még nem lettek megbízva.

[/pb_list_item][/pb_list][/pb_column][pb_column span="span4"][pb_list el_title="List 1 2" show_icon="yes" icon_position="center" icon_size_value="32" icon_background_type="circle" icon_background_color="#139913" icon_c_value="#ffff00" icon_c_color="#ffff00" show_heading="yes" font="custom" font_face_type="google fonts" font_face_value="Open Sans" font_style="bold" color="#000000" appearing_animation="0" ][pb_list_item heading="Határozatok gyűjteménye" icon="fa-book" ]

Létrehoztuk az ASz. 9.1 alapján a Határozatok gyűjteményét, amelyben egyesületi-csapatvezetőségi-felnőtt tagsági ülések határozatait vezetjük illetve pótoljuk visszamenőleg.

[/pb_list_item][pb_list_item heading="Egyesületi emailcím" icon="fa-at" ]

Létrejött az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcím, melyet csak az elnökségi tagok kezelnek (4/2019.11.16. E. hat.) és minden egyesülethez befutó kommunikációs csatornához (honlap, kérdőívek, hivatalos szervek felé, stb.) ezt állítottuk be.

[/pb_list_item][pb_list_item heading="Csapatvezetőségi adminisztráció" icon="fa-refresh" ]

- a 2018/19-es cserkészév értékeléséhez elkészítettük a pénzügyi beszámolót
- a 2019/20-as cserkészév CSMTV-jéhez elkészítettük a pénzügyi tervet
- egész évben minden őrs feletti program után intéztük és segítettük az elszámolásokat
- regisztráltuk a csapattagdíj befizetéseket és átutaltuk a kerületi részét a X. Cserkészkerületnek
- 2019. decemberében az első csapathős napon pótoltuk az elmúlt fél év adminisztrációs hiányosságait (tagsági nyilvántartások, hozzáférések, email listák, vezetői iratpapucsok)

[/pb_list_item][/pb_list][/pb_column][pb_column span="span4"][pb_list el_title="List 1 3" show_icon="yes" icon_position="center" icon_size_value="32" icon_background_type="circle" icon_background_color="#139913" icon_c_value="#ffff00" icon_c_color="#ffff00" show_heading="yes" font="custom" font_face_type="google fonts" font_face_value="Open Sans" font_style="bold" color="#000000" appearing_animation="0" ][pb_list_item heading="Döntéshozás" icon="fa-gavel" ]

- 2019/20-as cserkészévben 4 elnökségit tartottunk, több mint 40 határozatot hozva
- 2019/20-as cserkészévben 2 közgyűlést hívtunk össze, 13 határozatot hozva
- 2020 év végéig még 2 elnökségit tartottunk 19 határozatot hozva

[/pb_list_item][pb_list_item heading="Új támogatói rendszer" icon="fa-thumbs-o-up" ]

Megújítottuk a Támogatást kérek! felületet egyszerűsítve a kérelemtípusokat.

[/pb_list_item][pb_list_item heading="Tagság" icon="fa-user" ]

Rendbetettük az egyesületi tagok helyzetét, 2019. novemberében tagdíjfizetési felszólító leveleket küldtünk ki. 2019. decemberében összhívtuk az éves közgyűlést ahol az előző elnökségi tagokat választotta újra a tagság. Intéztük az ezzel járó jogi és bírósági ügyintézést. Gondoskodtunk arról, hogy a megújult tagsági létszám újra elérje a minimum 10 főt, ami 2020. májusáig megtörtént.

[/pb_list_item][/pb_list][/pb_column][/pb_row][pb_row ][pb_column span="span6"][pb_heading el_title="Adatvédelem és regisztráció" tag="h5" text_align="inherit" font="custom" font_face_type="standard fonts" font_face_value="Verdana" font_style="bold" color="#139913" border_bottom_style="solid" border_bottom_color="#000000" appearing_animation="0" ]Adatvédelem és regisztráció[/pb_heading][pb_text el_title="Adatvédelem és regisztráció" width_unit="%" enable_dropcap="no" appearing_animation="0" ]

Többszáz fős önkéntes szervezetünket ma már elképzelhetetlen megfelelő adatvédelem és regisztráció nélkül irányítani. Ezért több éves munkával létrehoztuk az Adatkezelési Szabályzatunkat és megnyitottuk a regisztrációnkat a nagyvilág felé. Itt láthattok egy rövid összefoglalót a folyamatról.

[/pb_text][pb_button el_title="Még nincs fiókom! Regisztrálok!" button_text="Még nincs fiókom! Regisztrálok!" link_type="url" button_type_url="https://929szentmihaly.hu/csatlakozz" open_in="new_browser" icon="fa-user" button_alignment="center" button_size="default" button_color="btn-primary" appearing_animation="slide_from_left" appearing_animation_speed="medium" ][/pb_button][/pb_column][pb_column span="span6"][pb_image el_title="Adatvédelem és regisztráció" image_file="images/kepek/adatvedelem_regisztracio.jpg" image_alt="Adatvédelem és regisztráció" image_size="fullsize" link_type="image" image_container_style="img-rounded" image_alignment="center" appearing_animation="slide_from_right" appearing_animation_speed="medium" ][/pb_image][/pb_column][/pb_row][pb_row ][pb_column span="span6"][pb_heading el_title="Szerződéseink" tag="h5" text_align="inherit" font="custom" font_face_type="standard fonts" font_face_value="Verdana" font_style="bold" color="#139913" border_bottom_style="solid" border_bottom_color="#000000" appearing_animation="0" ]Szerződéseink[/pb_heading][pb_text el_title="Adatvédelem és regisztráció 4" width_unit="%" enable_dropcap="no" appearing_animation="0" ]

Mind a cserkészcsapat működtetéséhez, mint pedig a leendő szolgáltatásainkhoz komoly és megbízható partnerekre van szükség. Akikkel az együttműködéseinket szerződéssel erősítjük meg. Nézzetek körül a szerződés térképünkön!

[/pb_text][pb_button el_title="Legyél Te is a partnerünk!" button_text="Legyél Te is a partnerünk!" link_type="url" button_type_url="https://929szentmihaly.hu/csatlakozz" open_in="new_browser" icon="fa-thumbs-o-up" button_alignment="center" button_size="default" button_color="btn-primary" appearing_animation="slide_from_left" appearing_animation_speed="medium" ][/pb_button][/pb_column][pb_column span="span6"][pb_image el_title="Szerződés térkép 2020" image_file="images/kepek/egyesuleti_szerzodesek_2020.jpg" image_alt="Szerződés térkép 2020" image_size="fullsize" link_type="image" image_container_style="no-styling" image_alignment="center" appearing_animation="slide_from_right" appearing_animation_speed="medium" ][/pb_image][/pb_column][/pb_row][pb_row ][pb_column span="span6"][pb_image el_title="Pályázataink 2019/20" image_file="images/kepek/palyazataink_2020.jpg" image_alt="Pályázataink 2019/20" image_size="fullsize" link_type="image" image_container_style="img-rounded" image_alignment="center" appearing_animation="slide_from_left" appearing_animation_speed="medium" ][/pb_image][/pb_column][pb_column span="span6"][pb_heading el_title="Pályázataink" tag="h5" text_align="inherit" font="custom" font_face_type="standard fonts" font_face_value="Verdana" font_style="bold" color="#139913" border_bottom_style="solid" border_bottom_color="#000000" appearing_animation="0" ]Pályázataink[/pb_heading][pb_text el_title="Pályázataink" width_unit="%" enable_dropcap="no" appearing_animation="0" ]

A 2019/20-as cserkészév elejétől 2020. év végéig 4 nagy pályázatot adtunk be (ebből 1-en nyertünk, 2-őn veszítettünk és 1 pedig elbírálás alatt áll). Pályázataink célja a leendő szolgáltatásainkhoz szükséges eszközök biztosítása, hogy a közeljövőben önfenntartóvá váljunk és hasznos tevékenységet tudjunk biztosítani a kósza-vándor-felnőtt korú tagjainknak is.

[/pb_text][/pb_column][/pb_row][pb_row ][pb_column span="span12"][pb_heading el_title="Beruházásaink, fejlesztéseink" tag="h5" text_align="inherit" font="custom" font_face_type="standard fonts" font_face_value="Verdana" font_style="bold" color="#139913" border_bottom_style="solid" border_bottom_color="#000000" appearing_animation="0" ]Beruházásaink, fejlesztéseink[/pb_heading][pb_text el_title="Beruházásaink, fejlesztéseink" width_unit="%" enable_dropcap="no" appearing_animation="0" ]

Saját erőből és pályázati támogatásból számos beruházást és fejlesztést hajtottunk végre. Az alábbi diákon lehet látni melyek voltak a kisebb eszköz-, IT- és nagyberuházásaink.

[/pb_text][pb_carousel el_title="Beruházások és fejlesztések 19/2020" align="center" dimension_width_unit="px" show_indicator="no" show_arrows="yes" automatic_cycling="no" appearing_animation="0" ][pb_carousel_item image_file="images/kepek/beruhazasaink_2019_20.jpg" ][/pb_carousel_item][pb_carousel_item image_file="images/kepek/ITberuhazasaink_2019_20_929felho.jpg" ][/pb_carousel_item][pb_carousel_item image_file="images/kepek/ITberuhazasaink_2019_20_web.jpg" ][/pb_carousel_item][pb_carousel_item image_file="images/kepek/nagyberuhazasaink_2019_20.jpg" ][/pb_carousel_item][/pb_carousel][/pb_column][/pb_row][pb_row ][pb_column span="span6"][pb_heading el_title="Adományaink" tag="h5" text_align="inherit" font="custom" font_face_type="standard fonts" font_face_value="Verdana" font_style="bold" color="#139913" border_bottom_style="solid" border_bottom_color="#000000" appearing_animation="0" ]Adományaink[/pb_heading][pb_text el_title="Beruházásaink, fejlesztéseink 7" width_unit="%" enable_dropcap="no" appearing_animation="0" ]

Támogatási kereteink kiosztásán kívül a képen látható jótékonysági akciókat szerveztük.

[/pb_text][/pb_column][pb_column span="span6"][pb_image el_title="Adományaink" image_file="images/kepek/adomanyaink_2020.jpg" image_alt="Adományaink" image_size="fullsize" link_type="image" image_container_style="no-styling" image_alignment="inherit" appearing_animation="0" ][/pb_image][/pb_column][/pb_row][pb_row ][pb_column span="span12"][pb_heading el_title="Leendő szolgáltatásaink" tag="h5" text_align="inherit" font="custom" font_face_type="standard fonts" font_face_value="Verdana" font_style="bold" color="#139913" border_bottom_style="solid" border_bottom_color="#000000" appearing_animation="0" ]Leendő szolgáltatásaink[/pb_heading][pb_text el_title="Beruházásaink, fejlesztéseink 7 8" width_unit="%" enable_dropcap="no" appearing_animation="0" ]

Sok évnyi előkészület után szeretnénk eddigi (tagdíj, 1%, programbefizetések) bevételeinket kibővíteni egy újabb biztos oszlopra építve (4/2020.08.16. számú közgyűlési határozat). Ezek lesznek az eszköz-, tudás- és emberi erőforrás állományunkra épülő egyesületi szolgáltatásaink:

[/pb_text][/pb_column][/pb_row][pb_row ][pb_column span="span3"][pb_list el_title="List 1 4" show_icon="yes" icon_position="center" icon_size_value="32" icon_background_type="circle" icon_background_color="#139913" icon_c_value="#ffff00" icon_c_color="#ffff00" show_heading="yes" font="custom" font_face_type="google fonts" font_face_value="Open Sans" font_style="bold" color="#000000" appearing_animation="0" ][pb_list_item heading="Eszköz bérbeadás" icon="fa-wrench" ][/pb_list_item][/pb_list][/pb_column][pb_column span="span3"][pb_list el_title="List 1 4 5" show_icon="yes" icon_position="center" icon_size_value="32" icon_background_type="circle" icon_background_color="#139913" icon_c_value="#ffff00" icon_c_color="#ffff00" show_heading="yes" font="custom" font_face_type="google fonts" font_face_value="Open Sans" font_style="bold" color="#000000" appearing_animation="0" ][pb_list_item heading="Rendezvényszervezés" icon="fa-bullhorn" ]

(eszközök bérbeadása személyzettel vagy csak személyzet, például iskolai nyíltnapokon programszervezés, stb.)

[/pb_list_item][/pb_list][/pb_column][pb_column span="span3"][pb_list el_title="List 1 4 6" show_icon="yes" icon_position="center" icon_size_value="32" icon_background_type="circle" icon_background_color="#139913" icon_c_value="#ffff00" icon_c_color="#ffff00" show_heading="yes" font="custom" font_face_type="google fonts" font_face_value="Open Sans" font_style="bold" color="#000000" appearing_animation="0" ][pb_list_item heading="Képzések" icon="fa-graduation-cap" ]

(robotika, hangtechnika, stb.)

[/pb_list_item][/pb_list][/pb_column][pb_column span="span3"][pb_list el_title="List 1 4 7" show_icon="yes" icon_position="center" icon_size_value="32" icon_background_type="circle" icon_background_color="#139913" icon_c_value="#ffff00" icon_c_color="#ffff00" show_heading="yes" font="custom" font_face_type="google fonts" font_face_value="Open Sans" font_style="bold" color="#000000" appearing_animation="0" ][pb_list_item heading="Reklámfelület értékesítés" icon="fa-mouse-pointer" ]

(honlapon, applikációban, pólón-pulóveren, stb.)

[/pb_list_item][/pb_list][/pb_column][/pb_row][pb_row ][pb_column span="span12"][pb_image el_title="Leendő szolgáltatásaink" image_file="images/kepek/szolgaltatasaink_2020.jpg" image_alt="Leendő szolgáltatásaink" image_size="fullsize" link_type="image" image_container_style="no-styling" image_alignment="inherit" appearing_animation="0" ][/pb_image][/pb_column][/pb_row]