Bizonyára már minden csapatag tudja kezelni a saját profilját, mely 2016. év eleje óta publikusan is látható (a profilról és szerkesztéséről lásd bővebben a Profilom és szerkesztése című használati útmutatót). Akkor utaltunk arra, hogy hamarosan az Adataim fül alatt láthatod a saját személyes adataidat. Ez 2016. augusztusától elérhető és erről szól ez az útmutató csapattagoknak, szülőknek és vezetőknek egyaránt.
Kik látják a profil oldalam Adataim fülének tartalmát?
Személyes adataidat tartalmazó Adataim fül tartalmát csak te láthatod és szerkesztheted és a Vezetőség láthatja és szerkesztheti. Senki más (még a nem vezető csapattársaid sem) érik el az Adataim fül tartalmát.


Milyen adatok szerepelnek az Adataim fülön?
Ezen adatok nagy részét a csapatba való jelentkezéskor adtad meg egy másik részét pedig őrsvezetőd kérte el tőled/szüleidtől. Valamennyi adat személyes jellegű és a csapatban való működésedhez szükséges (elérhetőségeid, szüleid elérhetőségei, különböző okmányok azonosítói, stb.).

Mi a teendőm a személyes adatokkal és hogyan tudom ezeket szerkeszteni?
Kérünk Téged és Szüleidet, hogy ellenőrizzétek le, hogy a személyes adataid megfelelőek-e!
Ha valahol hiány/eltérés van, ott módosítsátok, melyet a profil oldalad tetején lévő Edit - Update Your Profile menüpontra kattintva tudtok megtenni.
Az adatok beírása után alul kattintsatok az Update gombra.
Kérjük továbbá, hogy ha változás történt valamelyik adatodban, azt minél előbb frissítsd!

Honnan valók az Adataim fülön lévő adatok?
2016-ban minden adatot a korábban csak vezetők által használt Csapat adatbankból vettük át (ez az adatbank hamarosan megszűnik). Ezeket csak a vezetők érték el, ezért nem volt hatékony az adminisztráció - mostantól Te magad (és Szüleid / Vezetőid) is tudod módosítani az adataidat.


Hol tárolja a csapat az adataimat?
A Magyar Cserkészszövetség hivatalos adatbázisában az ECSET-ben (Elektronikus Cserkész Tagnyilvántartó Rendszer) és 2016. augusztusától a csapathonlapunkon is.
Az ECSET az MCSSZ hivatalos adattárolási helye, azonban vannak olyan adatok, amiket az nem tartalmaz (szülők elérhetőségei, egészségügyi tudnivalók, stb.) ezért van szükségünk a csapathonlapon lévő adatnyilvántartásra is.
Jelenleg ha módosítás következik be az adataidban, akkor azt az ECSET-ben és a csapathonlapon is változtatnod kell (a későbbiekben ez még jobban egyszerűsödni fog - lásd Milyen fejlesztés várható még a csapat adminisztrációjában? című kérdést)

Hol érem el az Adatkezelési Szabályzatot?
Az ECSET Adatkezelési Szabályzatát a hivatalos jelentkezési lap mellékletében éred el.
Csapatunk Adatkezelési Szabályzata pedig hamarosan elérhető lesz, ebben türelmeteket kérjük!

Milyen fejlesztés várható még a csapat adminisztrációjában?
A következő fejlesztés az lesz, hogy azok az adatokat, melyek az ECSET-ben ÉS az Adataim fülön IS elérhetők, elég legyen csak az ECSET-ben módosítani és az Adataim fül automatikusan frissítse a mezőit az ECSET alapján. Ezzel elég lesz az alap adataidat az ECSET-ben, a kiegészítő (csapatodnak fontos adatokat) pedig az Adataim fül alatt módosítani. Aki szívesen beszállna ennek a fejlesztésébe, bátran jelezze szándékát a Csapatvezetőségnek!

Vezetőként, hogyan tudom a vezetetteim adatait szerkeszteni?
Nagyon egyszerűen a front oldalról, miután beléptél a honlapra kattints a Csapatunk menüpontra és keresd meg a módosítani kívánt vezetetted profilját.
Kattints a nevére és miután betöltődött a profil oldala a felső részén kattints az Edit - Update user profile menüpontra.
Ezzel megnyílik a profil szerkesztői felülete. Legyél körültekintő, mert másnak a profilját szerkeszted!
A régi adatbankhoz hasonló táblázatos formájú adatkezelésre (pl. csapattagok őrsönként való rendezése és adatok kimásolása) egyelőre nincs lehetőség. A későbbiekben lesz majd ilyen funkció is, mely az új Vezetői oldalról érhető majd el.