Kedves Cserkészek és Szülők!

Köszönjük szépen mindenkinek, aki befizette a tagdíjat a 2016-os évre. Február 6-án lezártuk a tagdíjbefizetéseket és leadtuk az éves jelentést.
Az éves jelentésről, a tagdíjról és sok más közelmúltban felmerült kérdésről szól ez a rövid összefoglaló cikkünk.
A legtöbb felmerülő kérdésre itt megtaláljátok a választ:
- Mi fán terem a cserkészet?
- Tagság és tagdíj

Ezért itt csak a tagsági létszám jelentésről és az ehhez kapcsolódó tagdíjfizetésről lesz szó.
Mint minden cserkészcsapat így mi is kötelesek vagyunk létszámunkról jelentést adni a Magyar Cserkészszövetség felé (aki szintén köteles elszámolni a Világ Cserkészszövetség /WOSM/ felé). Ezt a jelentést a 2015-ös évről legkésőbb 2016. január 31-ig kellett beadjuk elektronikusan. Ebben a jelentésben szerepel minden leendő, működő és felnőtt tag egyaránt. A jelentésünk főbb adatait alább közöljük.
(Fontos emlékeztető az újoncoknak: Ti csak akkor szerepeltek a jelentésben, ha már beadtátok a jelentkezési lapotokat. Ezzel hivatalosan is tagjaivá váltok közösségünknek. Ugyanez vonatkozik a közösségünket elhagyókra is, hogy csak akkor tekinthetjük tagságotokat "megszűntnek", ha ezt írásban felénk jeleztétek!)

Mint minden működő szervezet, így a Magyar Cserkészszövetség is a működéséhez szükséges feladatok ellátásának egy részét a tagjaitól szedett éves tagdíjból fedezi (ez idén működő tagoknál 2400 Ft/fő/év, felnőtt tagoknál 3000 Ft/fő/év, leendő tagoknak nem kell tagdíjat fizetniük). Szabályozásaink megengedik, hogy a cserkészcsapat - szintén a saját működéséhez - a szövetségi tagdíj mellett csapattagdíjat is beszedhessen. Vezetőségünk augusztusi döntése alapján úgy határoztunk, hogy működő tagoknál 2600 Ft/fő/év, felnőtt tagoknál 2000 Ft/fő/év csapattagdíjat szedünk be. Így kereken minden működő és felnőtt csapattagnak 5000 Ft/fő/év tagdíjat kellett befizetni 2016. január végéig.

A tagdíjfizetés minden működő és felnőtt tagnak kötelessége abban az esetben, ha aktív tagja kíván lenni a közösségének. Ha valaki nem fizette be a tagdíjat ő inaktív státusszal marad tagja a közösségünknek. Az aktív tagoknak az éves cserkészprogramok során járnak kedvezmények míg az inaktívak ettől elesnek. Sőt vannak olyan programok (vezetőképzés, regionális találkozók, stb.) ahol csak aktív tagok vehetnek részt.

Mi, a csapattagdíjunkból fedezzük a fenntartásunkhoz szükséges kiadások egy jelentős részét (nyomtatások, takarítószerek, irodai eszközök, postázás, támogatások, ünnepségek koszorúi, stb.). Számunkra ezért is fontos, hogy aki aktívan kíván a csapatban tevékenykedni az ehhez járuljon hozzá a tagdíj határidőben történő befizetésével. Máskülönben ő drágábban juthat el a cserkész programokra illetve elesik azoktól a támogatásoktól/lehetőségektől melyek a tagdíjat fizetetteknek járnak.

Miért nem jutott el hozzám a tagdíjfizetési információ?
Ezzel a kérdéssel is többször találkoztunk. Vezetőink az őrsgyűléseken / őrsgyűlések után hirdetik a csapattal kapcsolatos híreket. Lehet, hogy van olyan őrs ahol nem elég hatékonyan, ezért az alábbi statisztika mindannyiunk számára lehet tanulságos. Igyekszünk mi is, vezetőinken keresztül javítani a kommunikáción. Jelenleg a honlapunkon és a facebook oldalunkon november óta megjelent hírrel és a megújult hírlevelünkkel tudtuk segíteni az információk áramlását. A hírlevélen minden csapattag és szülő/gondviselő (a jelentkezési lapon feltüntetett emailcímmel) rajta van. Ha esetleg mégsem kapnád, meg a honlapunk hírek oldalán fel lehet rá iratkozni (de minden megjelent szám publikusan elérhető a Hírlevelek oldalról is).


Honnan tudhatom meg a rám vonatkozó tagsági információkat?
Honlapunkon belépve a saját Profil oldaladon minden aktuális, szükséges információt megtalálsz.
Ha a belépéssel gondjaid vannak itt találsz segítséget: Belépési útmutató.
(Fontos emlékeztető újoncoknak: a honlapra csak akkor tudsz belépni, ha már leadtad a jelentkezési lapodat. Ezt úgy tudod leellenőrzini, hogy ha nem találod magad a Csapatunk listájában, akkor még nem adtad le vagy nem jutott el hozzánk)

Mi lesz a február 6-a után beérkezett tagdíjbefizetésekkel?
Ezeket visszautaljuk de előtte mindenképp felvesszük az illetékesekkel a kapcsolatot.

Köszönjük együttműködéseteket!
További kérdések esetén keressetek minket: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; 06705074242

Jó Munkát!

Reinisch Miki (csapattitkár)
Téglás Gergely - Tegger st. (csapatparancsnok)


Éves jelentés és tagdíj statisztika 2016 (2015.december 31-ei adatok alapján)
Csapatunk létszáma:     131 fő
  Leendő tagok száma:   16 fő
  Működő-felnőtt tagok (tagdíjfizetésre kötelezettek) száma:   115 fő
    Aktív tagok (tagdíjat befizetők) száma: 77 fő
    Inaktív tagok (tagdíjat nem fizetők) száma: 38 fő
Összes beszedett tagdíj:   335.000 Ft
  Ebből MCsSz-nek tovább utalandó tagdíj: 187.800 Ft
  Csapattagdíj: 147.200 Ft

Csapat korfa (X. kerületi adminisztráció alapján - forrás: Xkeradmin)