Konyhafelszerelés fejlesztés 2021

A tavalyi pályázati nagyberuházásaink (lásd Elnökségi beszámoló: irodakonténer, hangosító felszerelés, robotika oktatószettek) után idén a konyhafelszereléseink megújításán és újabb médiás eszközök (GoPro kamera, drón) beszerzésén van a hangsúly. Ebben a cikkben szintén pályázati forrásból beszerzett új konyhai eszközeinket mutatjuk be.
 
Egy cserkészcsapat konyhafelszerelése kulcsfontosságú a táborok, portyák, nagyobb programok megfelelő minőségű és higiéniájú élelmezése szempontjából. Mint minden tevékenységünk, így az élelmezés-ellátási lánc működtetése is szigorú szabályokhoz van kötve (lásd Táborozási Szabályzat). Ebben az óriási beruházásban nemcsak a jogszabályokhoz tartjuk magunkat, hanem léptéket növelve a jelenlegi táboroztatási kapacitásunk kétszeresét fogjuk tudni kiszolgálni a sokszor húsz évesnél is idősebb, elavult eszközállomány lecserélésével.
 

929 konyhai kapacitás növelés a létszám tekintetében929 konyhai kapacitás növelés az őrsök tekintetében

A mintegy félmillió forintos fejlesztésnél a fentiek tükrében figyeltünk arra, hogy mind a két, fő táborozási élelmezési metodikának meg tudjunk felelni a jövőben:
  • max. 200 fős tábor központi főzéssel
  • max. 200 fős tábor őrsi főzésekkel (20 őrssel számolva)
 

929 központi főzés eszközei

929 őrsi főzés eszközei

Az eszközök kiválasztásánál igyekeztünk minőségi, tartós termékeket megvásárolni, amelyeket akár évtizedekig lehet majd a programjainkon használni: 3 db összecsukható asztal, 14 db 10 literes bogrács, 20 db bográcsfedő, 3 db fenőkő, 1 db 10 kW-os gázzsámoly, 5 db 20 literes kanna, tartalék kannakupakok, 5 db kenyérvágó kés, 20 db konyhai kés, 4 db konzervnyitó, 17 db 10 literes lavór, 6 db 30 literes lavór, 9 db 27 literes szögletes mosogató lavor, 20 db nagy fakanál, 15 db nagy merőkanál, 2 db nagy vágódeszka, 19 db sajtreszelő, 1 db 100 literes üst + fedő, 1 db 50 literes üst + fedő, 10 db fa vágódeszka, 20 db zöldségeskés.
 

Tudtad?
A Kölcsönző rendszerünk megújulás alatt áll és terveink szerint a nyár végétől mindenki használhatja majd aki regisztrált a honlapunkon. Lesznek hagyományosan kölcsönözhető elemek és lesznek kauciósak is. A technikai előismeretet igénylő eszközöknél el kell végezni egy online képzést (és számot adni a tudásról) a kölcsönzés előtt (pl. nagysátrak, áramfejlesztő, hangtechnika, drón, robotok, stb.).


Ezúton is köszönjük a segítséget a konyhai eszközbeszerzések kidolgozásában résztvevőknek:
Bárczay-Baján Lilla
Debreczeni Zsolt
Kovács Viktória
Molnár Csenge-Hajna
Pákozdi András
Sipos Mátyás
Vajda Kincső

 

Kapcsolódj be!
Ha szeretnél Te is szertáros vagy könyvtáros vagy médiás munkacsoport tag lenni vagy megtetszett a szakács különpróba, akkor jelentkezz az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímen (szeptembertől megújult felületen lehet majd bekapcsolódni ezekbe a csoportokba is)!