2021. januárjában a NEA (Nemzeti Együttműködési Alap) felé beadott működési pályázaton, 2 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyertünk előfinanszírozott formában a Tűzliliom Egyesülettel, melynek felhasználását foglalja össze röviden ez a cikk.

A támogatás felhasználása:

- 437.700 Ft ösztöndíjat osztottunk ki ösztöndíjasainknak akik a csapatműködést és a nyári napközis táborokat segítették

- 538.720 Ft terembérleti díjat fedeztünk belőle ezekre az alkalmakra: tréning nap, 2021-22-es teljes tanév Arany János és Kölcsey Ferenc Iskolában tartott őrsgyűléseit (137 alkalom), Évnyitó és 95 éves emlékév ünnepségünk

- 80.251 Ft-ból elkészítettük a működésünket bemutató, toborzásra is használható motivációs térképünket egy óriási, hordozható-önálló molinóra (2 méter széles). Nézd meg itt! Ezt bármely csapattag kikölcsönözheti toborzási célra.

- 300.000 Ft-ból tartottunk olyan szervezeti képzéseket, amelyekből fejlesztjük jelenleg is az új e-learning rendszerünket.

- 466.438 Ft-ot költöttünk a néhol több évtizedes konyhafelszerelésünk megújítására, amelyeket minden táborunkban és nagyobb programjainkon használunk.

- 173.294 Ft-al járultunk hozzá az alábbi médiás beszerzésekhez:
   - GoPro HERO8 akciókamera + 128 Gb SD kártyával (~ 35.000 db jó minőségű kép vagy 48 óra jó minőségű videó tárolására)
   - DJI Tello drón (mobilról irányítható, beltéren is használható, Scratch és Python nyelveken is programozható drón)
Mindkét eszközt hamarosan lehet kölcsönözni azoknak, akik elvégzik a kezelésükhöz szükséges e-learning képzéseinket.
A DJI Tello drónnal olyan egyedülálló képzéseket is tudunk indítani, amelyek szintén növelhetik a bevételeinket.

Visszafizetendő a 2 millió forintból: 4.297 Ft

A projekt további eredményei:

- folytattuk az együttműködést a Szentmihályi Kulturális Központtal és a Kerületgazda Szolgáltató Szervezettel, ahol 2021-től minden nyári napközis táborban mintegy 1400 gyerekkel és pedagógussal találkozhatunk

- ösztöndíjasok munkái: 64 órányi táboroztatás, 28 ezer digitális kép átköltöztetése, 20 órányi pályázatírás, szertározások és beszerzések, irodafejlesztés, parkfelújítás és költöztetés, web- és applikációfejlesztés

Fontos megjegyezni, hogy a NEA2021 pályázat megvalósítását részben a Covid járvány alatt hajtottuk végre.

A projekt hatása a pénzügyi fenntarthatóságra:
A fenti tevékenységeink eddig kb. 240.000 Ft bevételhez juttatták csapatunkat/egyesületünket. Ami növekedhet a jövőbeli napközis táborokkal, képzésekkel, bérbeadásokkal, stb.

A NEA 2021 megvalósításáért ezúton is köszönet mindenkinek, aki beletett!
Külön köszönetet mondunk ösztöndíjasainknak: Debreczeni Zsoltnak, Csapó Krisztinának, Kovács Viktóriának, Németh-Nagy Melindának, Tóth Ágotának és Vajda Kincsőnek.

Jó Munkát!

Tűzliliom Egyesület elnöksége:
Járó Zoltán, egyesületi elnök
Téglás Gergely, egyesületi alelnök
Molnár Csenge-Hajna, egyesületi titkár

A NEA 2021 teljes dokumentációt a vezetőség tekintheti meg (929szentmihaly@ levelezőlista tagjai) az alábbi struktúra szerint:
01 Kiírás, útmutatók
02 Beadott anyag
03 Pénzügyi beszámoló
04 Szakmai beszámoló
05 Egyéb dokumentumok elszámoláshoz
06 Médiás anyag