Legfrissebb híreink

Tagdíj 2024 és kedvezmények, szolgáltatások

Kedves Szülők és Cserkészek! Cserkészcsapatunk (és a csapat feletti szervezetek: kerület, szövetség, világszervezet) az éves tagdíjakból fedezi működésének kiadásait. A tagdíjat befizetőknek pedig számos kedvezmény és szolgáltatás jár. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk minden fontos információt a tagdíjfizetéssel és a vele járó szolgáltatásokkal, kedvezményekkel kapcsolatban.

2023/24-es cserkészév kezdési információk

Kedves Cserkészek és Szülők! Bár még javában tart a nyári szünet a 2023/24-es cserkészév indulásának legfontosabb tudnivalóit röviden összefoglalom ebben a cikkben. Kérlek, az itt leírt információkra és határidőkre ügyeljetek!

Legyél csapatunk történetének narrátora!

Készülő virtuális emlékpontjainkhoz narrátorokat keresünk. Csapatunk története szólaljon meg a Te hangodon!

Új levelezési címünk

Cserkészcsapatunkat működtető egyesületünknek változott a levelezési címe.

NEA 2021 dokumentáció

2021. januárjában a NEA (Nemzeti Együttműködési Alap) felé beadott működési pályázaton, 2 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyertünk előfinanszírozott formában a Tűzliliom Egyesülettel, melynek felhasználását foglalja össze röviden ez a cikk.

Közösségeink bejegyzései

? Hamarosan újranyitjuk a LiliomSHOP-ot, addig is néhány érdekességet megosztunk Veletek.
liliomshop_erdekesseg.jpg
"Ma március 15-e van. A reggeli ünnepség alatt kedvünk támadt kirándulni ezért elmentünk kocsikázni a Kis-Balaton környékére. 





Negyed tizenkettőkor indultunk el a plébániáról autóval (by Tegger). A belvárosi dugó miatt kisebb fajta késéssel elindultunk Zalavárra. Megérkezvén enyhítettük gyomrunk korgását egy Katica Csárda nevű helyen.
Itt szereztünk információkat az első táborhelyünkkel kapcsolatban.
Ez a kiscserkész tanyázás egyik lehetséges helyszíne, ami a zalavári paplak lenne.



A hely egy idősebb (1860-ből való) épület, amely belül hűvös és egész tágas, a kert pedig szép nagy (focikapu is volt rajta). A templom közel van (mellette).
A erdőtérkép alapján kinézett zalavár melletti erdő sajnos ártéri erdőnek bizonyult, ezért ezt táborozásra alkalmatlannak ítéltük.
Továbbhaladva, Osztony mellett egy szántóföldekkel körülvett erdőrészt találtunk, ami viszont határozottan tetszeett (erre szavazzatok!). 


Ezután újabb kudarc következett, bár ígéretesnek tűnt a hely, de túlságosan meredek volt. Ez az erdőrész Zalacsány mellett található.
Majd Rezi felé vettük az irányt, ahol egy újabb lehetséges kcs tanyázási helyszínre számítottunk. Ám a panzió tulajdonosa nem volt ott, ezért ezt el kellett halasztanunk.
Visszafele úton megálltunk egy MOL kútnál Tegger vett egy bazsalikomos limonádét, amely szörnyűséges szagú, színű és utóízű volt szerintem (is)."


Ha ezt végigolvastad jár a keksz.

Cselőtei