Legfrissebb híreink

Tagdíj 2024 és kedvezmények, szolgáltatások

Kedves Szülők és Cserkészek! Cserkészcsapatunk (és a csapat feletti szervezetek: kerület, szövetség, világszervezet) az éves tagdíjakból fedezi működésének kiadásait. A tagdíjat befizetőknek pedig számos kedvezmény és szolgáltatás jár. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk minden fontos információt a tagdíjfizetéssel és a vele járó szolgáltatásokkal, kedvezményekkel kapcsolatban.

2023/24-es cserkészév kezdési információk

Kedves Cserkészek és Szülők! Bár még javában tart a nyári szünet a 2023/24-es cserkészév indulásának legfontosabb tudnivalóit röviden összefoglalom ebben a cikkben. Kérlek, az itt leírt információkra és határidőkre ügyeljetek!

Legyél csapatunk történetének narrátora!

Készülő virtuális emlékpontjainkhoz narrátorokat keresünk. Csapatunk története szólaljon meg a Te hangodon!

Új levelezési címünk

Cserkészcsapatunkat működtető egyesületünknek változott a levelezési címe.

NEA 2021 dokumentáció

2021. januárjában a NEA (Nemzeti Együttműködési Alap) felé beadott működési pályázaton, 2 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyertünk előfinanszírozott formában a Tűzliliom Egyesülettel, melynek felhasználását foglalja össze röviden ez a cikk.

Közösségeink bejegyzései

? Hamarosan újranyitjuk a LiliomSHOP-ot, addig is néhány érdekességet megosztunk Veletek.
liliomshop_erdekesseg.jpg
2019. augusztus 25-től elindult a Hírfolyam funkció a csapathonlapon. Lássuk, mi mindenre tudod használni akár egy mobiltelefonnal a kezedben csapatunk új kommunikációs csatornáját!
A képeknél kattints a képre a nagyításhoz!
 
Posztolás, válaszolás, hozzászólás
Bejelentkezés után bármely csoportod (őrsödrajod, munkacsoportod, stb.) oldalán (amelynek tagja vagy) a Hírfolyam fül alatt tudsz posztolni illetve posztra reagálni (válaszolni, hozzászólni).
Mielőtt posztolsz, gondold végig, hogy kiknek szánod a tartalmat! Kérjük itt is tartsd szem előtt NETikettünk szabályait!
Hozzáférési szintek:
- Public = egész világ látja
- Users = csak csapattagok látják
- Vezető = csak a Vezetőség látja
- Csapatvezetőség = csak a Csapatvezetőség látja
A csapathonlap főoldalán, az Aktuális menüpontban (illetve a Hírfolyam almenüben) MINDEN poszt megjelenik amit bárki bármely csoportban posztolt. Ebbe a fő Hírfolyamba közvetlenül csak a Vezetőség hozhat létre posztot.
Hírfolyam posztolás

Állapotok, hangulatjelek, like-ok
Minden posztnál megadhatod épp mit csinálsz, hol vagy, kivel vagy illetve állapotodat hangulatjelekkel is fűszerezheted.
Mások bejegyzéseit likeolhatod is.
Hírfolyam állapotok, hangulatjelek
 
Hivatkozások
Különféle hivatkozásokat is megoszthatsz egy posztolás során.
Figyelj arra, hogy mindig a teljes linket másold be (www-vel együtt, pl. www.cserkesz.hu)
Hírfolyam hivatkozások
 
Kép, videó, audió és fájl feltöltés
A kis fénykép ikonra kattintva tetszőleges képet, videót, audiófájlt és további fájlokat* tudsz feltölteni.
Ezek elérését/láthatóságát a fent említett megfelelő hozzáférési szint kiválasztásával tudod korlátozni.
*Jelenleg engedélyezett fájltípusok: jpg,png,avi,mp4,mp3,zip,rar,doc,docx,pdf,txt,xls,xlsx (maximum fájlméret: 15 Mb)
Hírfolyam fájlfeltöltés

Szerkesztés, törlés
Az általad létrehozott posztokat utólag tudod szerkeszteni, illetve törölni a poszt jobb felső részén lévő lenyíló menü segítségével.
Hírfolyam szerkesztés és törlés
 
Vezetői tevékenységek
 
Globális poszt (Global announcement)
Ha szeretnéd, hogy posztod MINDEN csoportban megjelenjen, akkor nyomd be a "hangosbemondó" ikon gombot a posztolás előtt. Ezzel minden egyes csoport hírfolyamában meg fog jelenni bejegyzésed.
Hírfolyam globális poszt
 
Poszt kitűzése a fő Hírfolyamon
Ha egy posztot fontosnak tartasz a fő Hírfolyamon, akkor van lehetőséged kitűzni, hogy mindig a hírfolyam legtetején jelenjen meg. Ehhez nem kell mást tenned, mint az adott poszt jobb felső részén lévő lenyíló menüből rákattintani a "Pin this Activity" pontra. A kitűzés megszűntetéséhez kattints újra erre a gombra.
FONTOS: túl sok kitűzött poszt esetén az újabb sima posztok nem fognak megjelenni! Célszerű csak akkor használni ezt a funkciót, ha tényleg kiemelten fontos ügyről van szó. És akkor is csak megadott ideig (megszűntetni a kitűzést ha már nem aktuális).
Hírfolyam poszt kitűzés

Bármely csoport hírfolyamához való hozzáférés, szerkesztés, törlés
Vezetőként minden csoport hírfolyamához hozzáférsz (tudsz benne posztolni, szerkeszteni, törölni). Sőt mások posztjait is tudod szerkeszteni, törölni. Kérjük vezetői bölcsességeddel használd ezt a lehetőséget!